Glas Javnosti

Biljana Srbljanović napala Ramba Amadeusa: " Želela je da je napastvuješ, jer se loži na staračke pege!"

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Putem Instagrama Lejla Kašić, producentkinja emisije „Dnevnica“ koja se emituje na Radio-televiziji Crne Gore optužila je Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, za se**ualno uznemiravanje. Crnogorski muzičar se u utorak putem saopštenja obratio javnosti, a sada je to saopštenje prokomentarisala dramska spisateljica i profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti, Bljana Srbljanović. Njen kome

„Čovek je 2 dana mislio i smislio da objavi sledeće reči: „Dotičnu gospođicu sam – dok smo se približavali kući socijalno ugrožene porodice, sasvim NEPLANIRANO pipnuo ili pljesnuo po dupetu ili pak štipnuo, pojma nemam sad. To nema nikakve veze sa se**om, barem ne s moje strane. Htio sam da joj nekako dojavim da nemam više što, da me je satjerala u ponižavajući položaj. Nekakav zadnji pokušaj da odustane od grubog upada u intimu jedne porodice. Nesretno artikulisan kvazi-drugarski alarm. Se**ističan možda, seksualan ne.“ i to je sve što treba da pročitate u ovom slučaju:

1. „dotična“ „gospodjica“ – žena koju je polno uznemiravao na njenom radnom mestu NEMA IME, ona je DOTIČNA, ali je istovremeno obavešten da je neudata, „gospodjica“ što joj odmah srozava ljudsku vrednost kod bumera. Sve smo se u životu sretale sa onim intruzivnim „Vi ste gospodja ili gospodjica?“ NIKADA IZ USTA ŽENE, uvek od strane muškarca, čak i kad su, u našem životu slučajno zatečeni taksista ili kelner, da ne kažem političar ili nadredjeni na poslu. Gospođa ili gospodjica? – pitanje u suštini znači – Da li si udata? Zašto je to bitno za bilo kakav razgovor? Da li ste ikada čuli bilo koga kako muškarca, u prvoj rečenici, pre bilo kakvog razgovora, pita – je l imaš ženu? Dotična gospodjica, dakle, neko je subljudsko biće za oženjene domaćine, šta li?


2. Šezdesetogodišnjak je NEPLANIRANO posegnuo za telom 25-godišnje žene. Nije planirao. Ruka je sama od sebe krenula. Slučajno se otrgla, nije mogao da zna unapred da će njegov ud da napastvuje devojku. To je objašnjenje?

3. „Pipnuo sam je, pljesnuo ili štipnuo – ne sećam se sad“ izgovara čovek koji time priznaje krivično delo. Ali se ne seća tačno šta je uradio. Što znači da – ili masovno se**ualno uznemirava veliki broj žena, pa ne može više ni da zapamti šta kojoj radi.

4. „To nema veze sa se**om BAREM NE SA MOJE STRANE“: muškarac u sedmoj deceniji se**ualno uznemirava 35 godina mladju ženu, ona ga zbog toga prijavi, on ćuti dva dana, pa odabere da kaže da nije bilo se**ualno S NJEGOVE STRANE, to znači da možda jeste s njene? Brate. Želela je da je napastvuješ, jer se loži na staračke pege. Ti si to NEPLANIRANO uradio i nije te ložilo, ali možda jeste nju. Eto šta znače ove reči. Fuj.


5. „Hteo sam da joj dojavim da me saterala u položaj“ – lik je samostalno odlučio da snima emisiju – kakvu god – snimao je čitav dan, ali mu je onda bilo dosta, pa je odlučio da NEPLANIRANO se**ualno uznemiri producentkinju, čija je zapravo ON ŽRTVA. Ona je njega saterala u položaj da je prosto bio primoran da je nevoljno polno uznemirava. Branio se, drugim rečima, ruka je sama krenula ka njenom telu, a njemu nije bilo se**ualno zadovoljstvo, nego njoj. To nam kaže nastavak pasusa.

6. „Nekakav zadnji pokušaj da odustane od grubog upada u intimu jedne porodice. „- kaže Rambo, on je zapravo se**ualno uznemiravao devojku DA BI ZAŠTITIO SIROMAŠNE, upala mu ki** medj strele Robin Huda, šta?

7. „Nesretno artikulisan kvazi-drugarski alarm“: nije ga on artikulisao, to je bilo neplanirano, artikulisala ga NESRETNO neka viša sila, on je tu bio samo manipulisan od nepoznate nekontrolisane tudje volje da polno uznemiri mladu ženu. On je hteo da bude drugar i da joj učini, da je alarmira, on je zgrabio njeno telo i rekao joj da je glupača jer se buni za dobrobit sirotinje, samo da bi joj upalio svetiljke za opasnost OD NJE. Glumac bi ovde igrao radnju „Jebo me dan kad sam hteo da joj učinim i pomognem joj kvazi drugarski hvatanjem za intimne organe. Tako mi i treba kad sam dobar čovek i pomažem drugima, umesto da mislim na sebe.“

8. „Seksističan možda, se**ualan ne“: zaključak koji kaže sve. Prvo, ne stidi se svog seksizma, svestan ga je, ali nema muda da otvoreno kaže, nego se ogradjuje sa „možda“. Se**ualan ćin odbija s gnušanjem, jer zna da njegovo polno uznemiravanja nepoznate devojke nije mu pružilo gratifikaciju. Ne loži ga u tom smislu, već u smislu sadizma. Kao što sam rekla, to je jedino tačno. Se**ualno uznemiravanje i nasilje, nema veze sa se*om. To je nasilničko ponašanje sa ciljem da ponizi i kazni ženu.

Lejla ga je „provocirala“, on je samo hteo da joj drugarski pomogne, iz razloga morala i saosećanja sa maloumnom sirotinjom koja bez njega ne može da donese etičke odluke. Ruka mu je sama krenula, a nije mu se čak ni digo.“

Podsetimo, Rambo Amadeus se prvi put u utorak oglasio na svom Fejsbuk profilu nakon što ga je producentkinja optužila za se**ualno uznemiravanje, a Biljana Srbljanović je upravo to saopštenje i prokomentarisala.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR