Glas Javnosti

Bijonse ide na SUD: Ozbiljne optužbe za pevačicu

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Muzička grupa Da Showstoppaz iz Nju Orleansa tužila je pevačicu jer im nije platila korišćenje njihovog materijala u pesmi iz 2022. godine.

Pevačice Bijonse i Big Fridia našle su se na meti otpužbi muzičkog sastava Da Showstoppaz iz Nju Orleansa zbog, kako se tvrdi, kršenja autorskih prava. Muzičari tvrde da su morali da podnesu tužbe jer im spomenuti izvođači nisu priznali niti dali naknadu za korištenje njihovog materijala u pesmama objavljenim 2014. i 2022. godine, piše Daily Mail.

U sudskim dokumentima se navodi da su Bijonse i Big Freedia "namerno kršile autoska prava", kao i da su počinile ranje "nepoštene trgovačke prakse i neopravdanog bogaćenja" u delovima njihove pesme "Release a Wiggle" iz 2002. godine. U celu priču uključili su se i advokati.
Ono što navode kao sporno su delovi njihove pesme koji su navodno korišćeni bez dozvole na numeri "Explode" Big Fridije iz 2014. godine , kao i naknadno na Bijonsinom singlu "Break My Soul" iz 2022. godine. Njihovi advokati su u pravnim dokumentima pojasnili sled događaja koji je rezultirao podizanjem optužnica.


S obzirom na korene koje Big FrIdia ima u Nju Orleansu svaka razumna osoba mogla bi zaključiti da je muzičarka imala pristup Da Showstoppazovom singlu "Release A Wiggle" - rekli su advokati, navodi se u pravnim dokumentima koji su dospeli u javnost.

Dodali su i da je bend pesmu prvi puta postavio na YouTube 2014. godine, nakon toga su podneli zahtev i dobili registraciju autorskih prava 2022. godine.

Grupa je u pravnim dokumentima rekla da Bijonse i Big Fridia nisu priznale njihov doprinos i dobile dopuštenje za korištenje njihovih tekstova, melodija i glazbenih aranžmana zaštićenih autorskim pravom, niti dali naknadu za isto.Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR