Glas Javnosti

ALEK BOLDVIN PONOVO NA SUDU ZBOG UBISTVA SNIMATELJKE: Glumac je upucao 2021. godine

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Suđenje glumcu Aleku Boldvinu za ubistvo iz nehata zakazano je za 10. jul, odlučio je u ponedeljak sudija iz Nju Meksika.

Boldvinu će se suditi za smrtonosno pucanje u snimateljku Halinu Hačins 2021. tokom snimanja vesterna "Rust". Optužbe protiv Boldvina već su jednom odbačene.


Hačins je preminula kad je iz replike revolvera Colt .45, kojim je Boldvin vežbao u crkvi izvan Santa Fea, ispaljen pravi metak koji je takođe ranio i redatelja Hoela Souzu.

Rekviziterki filma "Rust" Hani Gutijerez sudi se zbog navodnog donošenja pravog metka za Colt .45 na snimanje, te zbog onoga što su tužioci nazvali "aljkavim i neprofesionalnim" radom. Policiji je rekla da je napunila Boldvinov pištolj pravim metkom, zamenivši ga za lažan.


Poput Boldvina, Gutijerez se suočava s optužbom za nenamerno ubistvo. Njeni advokati tvrde da je ona žrtveno jagnje za glumčevo nepoštovanje bezbednosnih pravila o vatrenom oružju i haotičnu, niskobudžetnu produkciju u kojoj su ignorisane bezbednosne smernice industrije.

U ponedeljak je član snimateljske ekipe filma "Rust" Ros Adijego rekao porotnicima da Gutijerez i prvi pomoćnik reditelja Dejv Hols nisu obavili bezbednosne provere vatrenog oružja. Hols je prošle godine sklopio sporazum o priznanju krivice i osuđen je za nemarnu upotrebu smrtonosnog oružja.


"Kretali smo se suludim brzinama", rekao je Adijego, dodajući da Gutijerez "nije bila profesionalna" kao drugi rekviziteri s kojima je radio.

Boldvin je odbacio odgovornost za smrt Hačins.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR