Glas Javnosti

DA LI JE ALEK BOLDVIN POVUKAO OROZ NA PIŠTOLJU: FBI istraga otkrila nepoznat detalj

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

FBi istragom utvrđeno je da je Alek Boldvin povukao okidač na pištolju kojim je usmrtio snimateljku na setu filma "Rust", uprkos tome što je glumac više puta izjavio da nije to uradio.

Alek Boldvin je (64) nenamerno usmrtio Halinu Hačins (42) na snimanju u oktobru 2021. i povredio reditelja Džoela Suzu. Tragedija se dogodila na ranču u Santa Feu.

Glumac je poricao da je povukao oroz na pištolju, koji je trebalo da bude rekvizit na snimanju, ali je u novom izveštaju zaključeno da metak nije mogao biti ispaljen, a da okidač nije povučen, piše "Dejli mejl".

To znači da bi protiv glumca mogla da bude podignuta krivična prijava za incident, a odeljenje šerifa Santa Fea potvrdilo je da će slučaj biti prosleđen okružnom tužiocu.

Nadležni su juče saopštili da čekaju telefonske zapise glumaca, a tužilac je radio sa policijom okruga Safolk u Njujorku i Boldvinovim advokatima u pribavljanju tih dokaza. Zapise će pregledati detektivi, a spis predmeta će zatim biti poslat tužiocu kako bi se utvrdilo da li će biti podignuta optužnica.

Forenzički izveštaj FBI-a ispitivao je sve oblasti fatalne nesreće u okviru šire istrage kako bi se videlo da li ima dokaza za krivičnu prijavu. 

Okružna tužiteljka Santa Fea Meri Karmak Altviz izjavila je za "Veniti fer" da je u decembru prošle godine gledala intervju Boldvina za "Ej-bi-si" i istakla da smatra da glumac nije povukao okidač.

"Možete povući čekić za udarnu iglu unatrag bez povlačenja okidača i to bez da ga zapravo zaključate. Dakle, povučete ga do pola, ne zaključa se, a onda ako ga pustite, udarna igla može udariti u početni deo metka", rekla je tada.

Karmak-Altviz zamolila je zatim jednog od svojih istražitelja da donese svoj stari revolver u njenu kancelariju da bi proverila da li bi mehanički kvar mogao da uzrokuje ispaljivanje pištolja. Nakon testa pucanja dvojica istražitelja pregledali pištolj su kako bi potvrdili da nije napunjen. Test je pokazao da je čekić mogao da uzrokuje ispaljivanje metka, ali su se tada zvanični rezultati FBI istrage i dalje čekali. I sada su objavljeni. Urađeno je testiranje oružja, ali nije precizirano da li je test sproveden na pištolju sa snimanja ili na replici.

Ovo što je navela Meri Karmak Altviz, tvrdio je i Boldvin koji je rekao da je držao "hladan pištolj", što bi značilo da je oružje bilo napunjeno lažnim mecima (glumac je u jednom intervjuu nakon tragedije rekao da je na snimaju bila kutija lažnih metaka koja je samo nestala). 

FBi istraga bi mogla da dovede do krivičnih prijava protiv glumca i drugih umešanih u slučajnu pucnjavu, a policajci iz Santa Fea još istražuju smrt snimateljke. Rezultati FBi istrage su odmah prosleđeni Kancelariji medicinskog istražitelja OMI u Novom Meksiku, koja ih je potom u sredu prosledila kancelariji šerifa prenosi Blic Žena.

Šerif okruga Santa Fe Adan Mendoza rekao je ranije ove godine za emisiju "Tudej" da se krivične prijave ne mogu isključiti. "Bilo je neorganizovanosti i određenog stepena nemara na setu- da li će se to popeti na kriminalni nivo, to će zavisiti od okružnog tužioca", izajvio je. "Dejli mejl" zatražio je komentar od advokata Aleka Boldvina Šoa Pitmana, odgovor nije stigao 0prenosi kurir.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR