Glas Javnosti

"KRALJ EROTSKIH SCENA" o intimnosti na snimanju: Ništa nije isto kao pre

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Majkl Daglas je tokom bogate karijere snimio veliki broj "bezobraznih" scena.

Ništa nije isto kao nekada, pa ni snimanje erotskih scena! Ovu tvrdnju svojim primerima potkrepio je čuveni Majkl Daglas, koji je tokom karijere snimio veliki broj "bezobraznih scena" za potrebe filma, te je postao nekrunisani "kralj erotskih scena".

Daglas je izneo svoja razmišljanja koliko se promenilo snimanje intimnih scena u filmovima, sugerišući da su reditelji i koordinatori za intimnost oduzeli kontrolu od glumaca.
Ova 79-godišnja zvezda snimila je tokom karijere brojne erotske scene, posebno u filmovima "Niske strasti" i "Fatalna privlačnost", i prema njegovom mišljenju, odgovornost muškog glumca je "da se pobrine da žena ne bude neprijatno". Ranije je, kaže, sve bilo na glumcima, a danas su tu koordinatori intimnosti. Uz to, glumac je uoči trend u kojem filmovi imaju sve manje scena seksa.

- Došao sam godine u kojima ne moram da brinem o tome! Ali zanimljivo je sve to sa koordinatorima intimnosti. Čini se kao da rukovodioci oduzimaju kontrolu filmskim stvaraocima - primetio je on.

Međutim, on je priznao da je "došlo do strašnih promašaja i uznemiravanja" na setovima u prošlosti. Praksa korišćenja koordinatora za intimnost postala je uobičajena pojava na snimanjima nakon pokreta Me Too, tokom kog je pao predator producent Harvi Vajnstin.


- Scene seksa su kao scene borbe, sve je u koreografiji. Po mom iskustvu, vi preuzimate odgovornost kao muškarac da se pobrinete da se žena oseća lagodno, vi o tome razgovarate. Kažete: "U redu, dodirnuću te ovde ako je to u redu" - rekao je glumac i dodao:

Veoma je sporo, ali izgleda kao da se dešava organski, što je, nadamo se, ono kako izgleda dobra gluma.

Legendarni glumac, koji je rekao da je "zadovoljstvo" napustiti filmove sa ocenom "R" kada se pridružio Marvelovom filmskom univerzumu, ranije je govorio o koordinatorima intimnosti.

- Siguran sam da je bilo ljudi koji su prelazili granice, ali ranije se činilo da smo sami vodili računa o tome. Oni bi stekli reputaciju i to bi se pobrinulo za njih. Ali razgovarao sam sa damama, jer sam snimio nekoliko tih "seksualnih filmova", i sada se šalimo na tu temu, kako bi bilo da koordinator intimnosti radio sa nama - rekao je Majkl Daglas.Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR