Glas Javnosti

OVO JE ZA MENE OAZA SLOBODE: Biković nakon optužbi stigao na Kustendorf

Kultura
Autor: Glas javnosti

Miloš Biković stigao je poslednjeg dana "Kustendorfa" u Drvengrad gde će predstaviti svoj novi film "Hoću muža" ruske rediteljke Sonje Karpunjine.

Kao što to obično biva svaki put kada se pojavi Miloš Biković, novinari i fotoreporteri su ga saletali sa svih strana.

Biković je na Kustendorf stigao nekoliko dana pošto je bio u žiži javnosti kada se Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine obrušilo na kanal HBO zbog toga što je u seriji njihove proizvodnje „Beli lotos“ angažovan Biković, koji je „izrazio divljenje Rusiji i primio medalju od Vladimira Putina“.


Glumac na tu temu ne može da se izjašnjava zbog ugovora sa HBO, ali je na sve drugo ljubazno odgovarao:

– Kustendorf je uvek za mene bila jedna mala oaza slobode. Oslobođen si crvenog tepiha, koji nemaće određene konvencije. Ima samo umetnost i realne prave vrednosti, koji jedan festival treba da ima. On je odaljen od svega što ograničava umetnost!


Komentarišući moto Kustendorfa “Ne nadzor, već kinematografija” Miloš Biković veli:

– Kameru, kao i sve što je čovek pronašao, možeš da izabereš kako ćeš je koristiti i u koje svrhe. Kamen je čovek mogao da baci na bližnjeg svog ili da zazida kuću, a vatru da izabere da li će na njoj da spali čoveka ili ručak. Tako i kamera može da se koristi kao oružje ili izraz umetnosti!

Govoreći o brojnim angažmanima u Rusiji, kaže da mu je nekada i olakšavajuće da glumi na ruskom jer “kada ti nedostaje reč nadomestiš je emocijom”.


– Igrati na ruskom za mene je pokrenulo neke druge glumačke izraze koje nisam možda umeo da izrazim verbalno u tom momentu. To me je otvorilo. Pretpostavljam kada bih krenuo da se ostvarujem kao glumac na Mandarinskom to bi otvorilo još jedan glumački opus. Koliko je teže toliko je i nagrađujuće – kaže Miloš ističući da za veliki uspeh u Rusiji ne bi mogao da izdvoji jedan faktor, već bi tu bilo malo i sreće, ali i puno rada na sebi.


U filmu “Želim muža” dopala mu se neordinarnost humora koji je otkačen. 

– Volim takve filmove, podseća me malo na Vudija Alena, na filmove koje ja volim da gledam. Najvažnije je da film ne bude autističan već da dopre do gledaoca dubinom, sadržajnošću i emocijom.

Glas javnosti/N07S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR