Glas Javnosti

TUGA! Preminuo najmlađi sin Martina Lutera

Svet
Autor: Glas javnosti

Dekster Skot King, sin legendarnog lidera građanskih prava, dr. Martina Lutera Kinga mlađeg, preminuo je u svom domu u Malibuu u 62. godini nakon hrabre borbe s rakom prostate, potvrdila je njegova porodica u nedelju.

Supruga preminulog, Lia Veber King, izjavila je da je Dekster preminuo mirno u snu.


Kroz saopštenje Kraljevskog centra za nenasilne društvene promene, istakla je njegovu hrabrost i odlučnost u suočavanju s teškom bolešću, dodajući da je dao sve od sebe do samog kraja.

Časna Bernis King, najmlađa među braćom i sestrama, izrazila je duboko osećanje gubitka. "Reči ne mogu izraziti slomljeno srce. Molim se za snagu da prebrodim ovo veoma teško vreme", rekla je.

Martin Luter King III, najstarije preživelo dete Kraljevih, takođe je izrazio šok i tugu zbog gubitka brata.

"Iznenadni šok je razoran. Teško je imati prave reči u ovakvom trenutku. Molimo vas za vaše molitve u ovom trenutku za celu King porodicu", naveo je u izjavi.


Dekster King je pohađao koledž Morehaus, a kasnije je postao predsednik King centra, predvodeći napore da zaštiti nasleđe svoje porodice i intelektualnu svojinu. Takođe je bio predsednik Kraljevskog imanja.

U saopštenju King Centra naglašava se da je Dekster King bio posvećen održavanju zaostavštine svog oca i zaštiti intelektualne svojine koju je on ostavio za sobom. Memoari iz 2003. godine, "Kralj odrastanja", pružaju uvid u mnoge aspekte njegovog života, uključujući uticaj ubistva njegovog oca kada je imao samo 7 godina.

Velečasni Al Šarpton, voditelj emisije „PoliticsNation“ na MSNBC-u, pohvalio je Dekstera Kinga za pretvaranje ličnog bola u aktivizam i posvetu unapređenju sna koji su Martin i Koreta Skot King imali za svoju decu. Šarpton je dodao da nas je Dekster King prerano napustio.


Dekster King, koji je dobio ime po baptističkoj crkvi Dekter Avenue u Montgomeriju u Alabami, preminuo je nakon što je izgubio majku Koretu Skot King 2006. godine, a godinu dana kasnije i sestru Jolandu King 2007. godine.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR