Glas Javnosti

TUGA U SVETU SPORTA! Preminuo kanadski atletičar i svetski prvak

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Kada je bio na vrhuncu svog uspeha obelodanio da je homoseksualac

Kanadski atletičar Šon Barber preminuo je od "medicinskih komplikacija" u 30. godini. Bio je svetski šampion u skoku s motkom iz 2015, kada je trijumfovao na Svetskom prvenstvu u Pekingu.


Agencija Asošijeted pres objavila je da je Barber preminuo u svom domu u Kingvudu, gradu u Teksasu, a vest je potvrdio njegov agent, Pol Dojl. Uzrok smrti nije otkriven, ali je navedeno samo da je prošao kroz zdravstvene probleme.

"Bio je više nego izvrstan sportista. Šon je bio tako dobrodušna osoba koja uvek stavlja druge ispred sebe. Tragično je izgubiti tako dobru osobu u takvoj mladosti", rekao je agent.


Barber je pobeđivao na Panameričkim igrama, bio je nacionalna zvezda i nastupao je i u finalu Olimpijskih igara u Brazilu i završio na desetom mestu.. Njegov najbolji rezultat na otvorenom bio je 5,93 metra, što je nacionalni rekord Kanade. U dvorani je takođe skočio rekordnih šest metara 2016. godine.

Iako je imao i američko i kanadsko državljanstvo, odrastao je u Teksasu u braku roditelja, Džordža i En Braun, koji su se rastali kada je imao 10 godina. Potom je odabrao da nastupa pod kanadskom zastavom, jer je smatrao da je taj sport značajniji u toj državi nego u SAD. Takođe, na taj način on je sledio put svog oca, koji je takođe bio skakač i reprezenativac Kanade na Svetskom prvenstvu 1983.


U periodu svog velikog uspeha, Šon Barber je javno istupio i otkrio da je gej. "Gej i ponosan!", objavio je on tada. "Hvala mojim roditeljima što su mi podrška. Nastavljam da rastem kao osoba, a roditelji su mi mnogo pomogli u tome. Takođe, moji prijatelji, volim vas mnogo, uvek ste tu za mene", objavio je atletičar tada.
Glas javnosti/M01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR