Glas Javnosti

USKORO OTVARANJE DRUGOG SAJMA SAVREMENE UMETNOSTI: Ove godine će biti održan u Dorćol Platz-u i trajaće četiri dana!

Kultura
Autor: Glas javnosti

"Sajam savremene umetnosti" ("Contemporary Art Fair - CAF") održava se po drugi put u Beogradu, od 10 do 13. juna u prostoru Dorćol Platz-a. Postavkom sajma biće predstavljen rad ukupno 26 autora.

Cilj ove kulturne manifestacije, koja je osnovana prošle godine sa idejom i načelima velikih evropskih i svetskih umetničkih sajmova, je da naša savremena umetnost bude vidljivija u zemlji i inostranstvu, kako bi vremenom Beograd bio postavljen na mapu velikih umetničkih dešavanja. Prvi "Sajam savremene umetnosti" bio je održan u galeriji "Neon".

Otvaranje izložbe selektovanih dela je 10. juna u 19 časova, u Dorćol Platz-u.

Reprezentativnom postavkom svoj rad će predstaviti 26 likovnih stvaralaca, od kojih su mnogi na početku svoje karijere.

Takođe, učesnici ove smotre umetnosti su i dobro poznati, afirmisani autori. Svi oni će se predstaviti raznorodnim likovnim delima, različitih poetika, izvedenih u svim slikarskim tehnikama.

U toku trajanja sajma od 11 do 13 juna biće održane i brojne radionice na kojima su i posetioci dobrodošli da učestvuju, a predavanja i demonstracije vršiće izlagači Sajma.

Organizatori sajma su galerija „Art for All“, galerija „N.EON“ i likovni umetnik Ivan Kocić.

„Srećna sam što se uprkos mnogim okolnostima koje nam nisu išle na ruku, drugi po redu „Contemporary Art Fair“ održava, što će 26 likovnih stvaralaca imati priliku da u festivalskoj atmosferi prikažu svoje radove i komuniciraju sa publikom. Svaka postavka je mini solo izložba svakog od učesnika“, rekla je Marija Milošević iz galerije „Art for All“ za N1 i dodala:

„Naš CAF, organski raste, malim, ali sigurnim koracima zahvaljujući entuzijazmu učesnika. Cilj nam je da poprimi internacionalni karakter i da u nastupajućem vremenu dobijemo još veću podršku medija, kulturnih institucija u državi, i publike kako bi svi zajedno postavili Beograd na mapu svetskih sajmova umetnosti, jer naši umetnici imaju mnogo toga da pokažu svetu“.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR