Glas Javnosti

Italijanski umetnik 'kreirao' NEVIDLJIVU skulpturu: PRODATA na aukciji za 15.000 EVRA!

Zanimljivosti
Autor: Glas Javnosti

Italijanski umetnik Salvatore Garau, došao je na ideju da napravi prvu nevidljivu skulpturu na svetu. Da bude još intrigantnije, upravo to nevidljivo delo ima svog kupca i plaćeno je vrtoglavih 15.000 eura.

Nevidljiva skulptura pod nazivom “Ja sam”, prodata je na aukciji u Italiji za 15.000 evra.

Umetnička dela neretko dosežu i daleko vrtoglavije cifre, te ova vest ne bi bila ni zapažena da je u pitanju skulptura koja može da se vidi, dodirne ili makar  omiriše.

Ova skulptura je prema objašnjenu italijanskog umetnika Garau,  zapravo “prostor pun energije”.

Foto:youtube/PrintScreen
Prvu nevidljivu skulpturu na svetu potpisuje umetnik Salvatore Garau.

Uz neobičnu skulpturu, kupac je dobio i detaljno uputstvo o postavljanju i održavanju ovog umetničkog dela. Naime, skulptura mora da bude postavljena u privatnoj kući u neometanom prostoru površine 2,25 kvadratnih metara.

Početna cena skulpture bila je 5.900 evra, ali aukcija je dosegla više nego dvostruku cifru - navode italijanski mediji.

Kupac će samo fizički dobiti potvrdu o vlasništvu nad nestvarnim delom.

-Delo ima istorijski značaj i savršena je metafora za danas. Potpuno je nevidljivo i kao takvo se ne može reprodukovati na Internet, a nepotrebno je napominjati da Salvatorevo delo nema negativan uticaj na životnu sredinu- rekao je anonimni kupac za "Italija 24 njuz".

-Praznina nije ništa drugo do prostor prepun energije, pa čak i ako ga ispraznimo i u njemu ništa ne ostane, prema Hajzenbergovom principu, ništa nema svoju težinu- objasnio je Garau.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR