Glas Javnosti

ANĐEOSKI GLAS: Sara Vukajlov TALENTOM zavela svet (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Da je Srbija puna talentovanih mladih ljudi čiji je uspeh priznat izvan granica naše zemlje, dokazuje i Sara Vukajlov koja je već postigla brojne uspehe.

Sara Vukajlov potiče iz muzičke porodice. Njena majka Smiljana Ružić je profesorka solo pevanja u Muzičkoj školi Davorin Jenko, a Sara trenutno pohađa tri muzička smera - violinu u klasi profesora Vlade Markovića u Muzičkoj školi Mokranjac, solo pevanje u klasi profesorke Ljubice Živković u Muzičkoj školi Davorin Jenko i džez pevanje u klasi profesorke Jelene Jovović.

Ova uspešna mlada umetnica je snimila i svoj prvi autorski EP "MIND GAMES" (R&B) u Londonu za Future Music (muzika/tekst/aranžman/instrumenti/glas) koji će se uskoro realizovati, učestvovala na brojnim državnim i međunarodnim takmičenjima od kojih se posebno izdvajaju:

- prva nagrada na 17. Međunarodnom takmičenju solo pevača "Lazar Jovanović" 2021. godine
- prva nagrada na 16. Međunarodnom takmičenju solo pevača "Lazar Jovanović" 2019. godine
- prva nagrada na Takmičenju solo pevača "Stana Cijuk" 2018. godine

Takođe je konkurisala za studije kompozicije na Univerzitetu Berklee Boston USA gde rezultate konkursa očekuje krajem Januara i studije solo pevanja Royal Music Academy London UK, gde je primljena sa njihovom delimičnom stipendijom od 10 odsto.


Sara Vukajlov nastavlja predano da radi, dokazuje se i traži svoje mesto u klasičnoj i džez muzici, te je pred njom svetla budućnost u svetu umetnosti.

BONUS VIDEO: POZNATI PROFESOR O BUDUĆNOSTI NOVAKA ĐOKOVIĆA

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR