Glas Javnosti

ULAZIMO U GODINU VODENOG TIGRA! Vatromet za početak Kineske nove godine

Kultura
Autor: Glas javnosti

U Srbiji će narednih dana biti održane tri manifestacije u okviru obeležavanja Kineske nove godine.

Kineska Nova godina će, tradicionalno, četvrti put za redom, biti obeležena u Srbiji tokom januara i februara 2022. godine kroz tri manifestacije: Kineski Festival svetla, Kineski novogodišnji vašar i prvi beogradski "Tink-Tenk" vezan za Inicijativu "Pojas i put".

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, obeležavanje početka Kineske nove godine - godine tigra započeće svečanim vatrometom u ponedeljak, 31. januara 2022. godine u 17 časova (odnosno u ponoć po pekinškom vremenu) na Savskoj Promenadi, ispred Galerije Belgrade.


Kineska Nova godina počeće 1. februara 2022. i završiće se 21. januara 2023, a biće u znaku Vodenog Tigra, jednog od najznačajnijih simbola Kineskog horoskopa.

Tigar se smatra agresivnom životinjom, Vodeni Tigar — što znači da će ga voda kao element ublažiti i doneti mekšu crtu. Predviđanja kažu da naredna godina ne bi trebalo da bude nestabilna, ali biće vrlo dinamična i mogu da se očekuju važne promene.

Menja se i simbolika, pa je predstojeća godina u znaku vodenog tigra, dok je prethodni put 2010. tigar bio metalni. Tad je kineska godina počinjala 3. februara. Vodeli tigar, kako navode astrološki sajstovi, podrazumeva godinu povećanih ambicija, pokretačku energiju, snagu i domišljatost.

BONUS VIDEO: Nećete verovati, ali ovde se peru pare

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR