Glas Javnosti

U Nišu će se održati 57. Sajam knjiga

Kultura
Autor: Glas javnosti

Promocija najnovijih izdanja i grafičkih dostignuća predviđena je u hali „Čair” od 26. novembra do 4. decembra

Direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić zvanično je potvrdio za „Politiku” da će ova ustanova kulture krajem ovog meseca ipak organizovati 57. Sajam knjiga, koji zbog virusa korona prethodnih godina nije mogao da bude održan. Ova manifestacija posvećena knjizi, akterima književnog i kulturnog života Srbije i Niša, izdavačima i štamparijama, istakao je direktor NKC-a, planirana je od 26. novembra do 4. decembra ove godine.

– Nakon pauze zbog virusa korona, ljubitelji knjige ne samo iz Niša već i sa područja celog juga Srbije, ponovo će moći da se upoznaju sa najnovijim izdanjima, ali i da kupe po povoljnim i značajno sniženim cenama najpopularnije i najtraženije knjige. Sajam knjiga biće kao i do sada posvećen čitaocima i ljubiteljima knjige i biće održan u niškoj hali „Čair”, očekujemo dolazak većine najpoznatijih i najvećih domaćih izdavačkih i knjižarsko-prodajnih kuća sa svojim izdanjima iz oblasti lepe književnosti, umetnosti, muzike, etnologije, informatičkih tehnologija, medicine, veterine i farmacije, društvenih nauka, arhitekture, građevinarstva, mašinstva i drugih naučnih i oblasti života – rekao je Srđan Savić.

U prošlosti je organizator Niškog sajma knjiga uspevao da dovede u grad na Nišavi sve najznačajnije srpske predstavnike književnog i kulturnog života, čime je po organizaciji bio odmah uz takođe tradicionalni Međunarodni beogradski sajam knjiga. Predstojeća manifestacija krajem ovog i početkom narednog meseca, istakao je Srđan Savić, biće posle pauze zbog korone posebno posvećena najnovijim delima domaće i strane beletristike, aktivnostima iz oblasti grafike, ali ponovo i susretima posetilaca i čitalaca sa uglednim stvaraocima i autorima u književnoj oblasti. Tokom sajma predviđene su i književne tribine o temama iz kulture uopšte, a očekuje se, rečeno nam je, i organizovan dolazak učenika osnovnih i srednjih škola u halu „Čair” tokom sajma.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR