Glas Javnosti

PRETPLAĆEN NA ULOGE NEMAČKOG OFICIRA: Rođen je u Beogradu i zvezda je u RUSIJI, a ovo je njegova ŽIVOTNA PRIČA

Kultura
Autor: Glas javnosti

Prošle nedelje u Beogradu počelo je snimanje dinamičnog špijunskog trilera "Vera", čija je radnja smeštena uoči i tokom Drugog svetskog rata i u kom naslovnu ulogu tumači Jovana Stojiljković, a njeni partneri će biti Petar Zekavica i Viktor Savić.

Film je nadahnut istinitom pričom o Veri Pešić, špijunki iz vremena Drugog svetskog rata, poznatoj i kao srpska Mata Hari. Petar Zekavica, koji je već nizao brojne role u Rusiji, u ovom ostvarenju oživeće lik nemačkog oficira koji je zaljubljen u glavnu junakinju i bori se za njenu ljubav dok vodi unutrašnju borbu.


"Karl Kraus je heroj Trećeg rajha, veoma sposoban i koristan obaveštajac koji je navikao da nemački precizno i bespogovorno izvršava vojna naređenja, istovremeno je i muškarac koji je u vatrenoj vezi s prelepom i izuzetno inteligentnom mladom ženom. Vera je žena zbog koje je spreman da promeni svoju germansku prirodu i ogluši se o naređenja komande", izjavio je glumac, čija se baka, igrom slučaja, borila u antifašističkoj borbi za oslobođenje Jugoslavije protiv Nemaca u pomenutom ratu.
Petra naša publika zna po ulozi u seriji "Državni službenik" i filmu "Dara iz Jasenovca".



"Više od 15 godina traje moja karijera i isto toliko godina sanjam kad ću nešto da snimam u Srbiji". "U seriji "Državni službenik" dobio sam veoma zanimljivu ulogu. Nije mi se posrećilo i ironijom sudbine opet igram Nemca, koji je kulturni ataše u ambasadi Nemačke u Beogradu. Zekavice su iz Novog Pazara. Mama je rođena u Rijeci, a otac je Srbin iz Like. A ja sam klinac s Dorćola, iz Dobračine. Tu je prošao najlepši deo mog detinjstva. U Moskvu sam stigao sa 13 godina. Otac je otišao tamo da radi, ubrzo zatim je izbio rat u Jugoslaviji i nije bilo smisla vraćati se za Beograd. Moja priča liči na mnoge priče naših ljudi po belom svetu iz tog vremena", ispričao je Zekavica za Kurir.
Od naših glumaca je najviše radio s Bikovićem.

"Upoznali smo na snimanju filmu "Bezdušni 2". Do sada smo radili zajedno na tri projekta. Pored "Bezdušnog", snimali smo i film "Iznad granice realnosti" i veliku istorijsku seriju o Ruskoj revoluciji - "Krila imperije". Pre toga se nismo poznavali. Bilo bi ludo snimiti s njim neku rusku komediju, gde bismo nastupili kao dva brata Srbina (smeh)",

Podršku ovom projektu dali su RTS i Filmski centar Srbije, a nastaje po ideji Danke Milošević.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR