Glas Javnosti
posta

Potpisan Protokol o saradnji nacionalnih teatara Srbije i Bugarske

Kultura
Autor: Glas javnosti

Protokol o saradnji nacionalnih teatara u oblasti opere i baleta u Sofiji su potpisali Svetislav Goncić, v.d. upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu i Plamen Kartalov, direktor Nacionalne opere i baleta u Sofiji.

Potpisivanju protokola prisustvovao je i Nikola Mijailović, umetnički direktor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.
- Ovo je istorijski trenutak za kulturu naše dve zemlje, unapređenje odnosa, podizanju umetničkog i izvođačkog potencijala i razmene na svakom nivou - izjavio je Svetislav Goncić, prenosi sajt Narodnog pozorišta, piše portal Ekapija.

Podsetimo, krajem septembra ozvaničena je platforma o saradnji između Srbije, Albanije i Severne Makedonije u oblasti pozorišta, drame, opere i baleta - Open Balkan Theatre/ Teatar Otvoreni Balkan, potpisivanjem Protokola o saradnji u Vladi Republike Srbije.
Kako je navedeno, platforma će omogućiti snažnije povezivanje najvažnijih nacionalnih kulturnih institucija ovih triju zemalja i biće važna poruku svetu izvan ove regije o jedinstvenosti balkanske kulture.

Podrazumeva kontinuiranu saradnju tokom cele godine, ali i velike zajedničke projekte koji ističu značaj i važnost kulture kao načina povezivanja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR