Glas Javnosti

NAJBOLJI DOKUMENTARAC U KANU: Republika Srpska: Borba za slobodu, film koji je dobio prestižno priznanje

Kultura
Autor: Glas javnosti

Film "Republika Srpska: Borba za slobodu" osvojio je nagradu Najbolji istorijski dokumentarac na Silk Road Film Awards u Kanu, saopštio je danas režiser i producent Boris Malagurski.

Malagurski je rekao da trenutno rade na koordinaciji nastavka zapadnoevropske turneje filma, kao i turneje u SAD i Kanadi.

Kako dodaje do tada građani Srbije i Republike Srpske konačno imaju priliku da gledaju film koji je uzburkao Evropu i bio meta bošnjačkih i albanskih ekstremista između ostalog i u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu, Kragujevcu.


Film će u januaru biti premijerno prikazan u Han Pijesku, Banjaluci, Modriči, Kozarskoj Dubici i Bijeljini.

"Republika Srpska: Borba za slobodu" je dugometražni dokumentarni film srpsko-kanadskog reditelja Borisa Malagurskog, koji predstavlja uzbudljivu priču o viševekovnoj borbi srpskog naroda da bude svoj na svome, uz intervju sa režiserom Emirom Kusturicom.

Od zanimljivih istorijskih priča do javnosti nepoznatih anegdota, film slikovito dočarava duh naroda sa zapadne strane Drine, njegov mentalitet, domaćinski odnos, hranu i muziku, kao i posebnosti različitih delova Srpske i šire kroz zanimljive priče iz tih krajeva. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR