Glas Javnosti

Miloš Biković i Vojin Ćetković u filmu "Bauk" koji govori o NATO bombardovanju: Premijerno u Moskvi

Kultura
Autor: Glas javnosti

Ovo ostvarenje u domaće bioskope stiže na jesen

Antiratna drama „Bauk“, reditelja Gorana Radovanovića, imaće svoju svetsku premijeru 20. aprila u okviru takmičarskog programa 46. Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi.

Film "Bauk" donosi pred publiku priču o NATO bombardovanja SRJ 1999. godine, iz vizure osmogodišnjeg dečaka Save, koji pokušava da zadrži neiskvareni i naivni pogled na svet oko sebe.

Duh našeg kolektivnog otpora premu zlu

- "Bauk" je antiratna drama koja na neki način sublimira naš kolektivni strah, ali i duh našeg kolektivnog otpora zlu pre dvadeset pet godina. I to kroz jednu intimnu priču o odrastanju. Veliki ruski direktor fotografije Vladislav Opeljanc, stalni saradnik Nikite Mihalkova i Kirila Serebrenikova, dao je veliki umetnički doprinos filmu, kao i naš najveći živi scenograf Vladislav Lašić. Posebno mi je drago što će svetska premijera biti održana u Moskvi, gde je i moj prethodni film "Enklava" bio premijerno prikazan i nagrađen - izjavio je reditelj Goran Radovanović.


Glumačku podelu ove filmske priče čine Jakša Prpić, Sara Klimoska, Vojin ĆetkovićMiloš Biković, Anđelija Filipović, Gordana Gadžić, Kalina Kovačevič, Branka Šelić, Milena Jakšić.
Iza filma „Bauk“ stoje produkcije NAMA FILM, ARCHANGEL DIGITAL i TELEKOM SRBIJA, koproducent je PREMIER STUDIO (Bugarska), uz podršku Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture Republike Srbije kao i Vojske Srbije i Grada Beograda.
Film će biti dostupan u svim bioskopima u Srbiji na jesen ove godine, a distribucija filma je poverena MegaCom Filmu (MCF).
Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR