Glas Javnosti

LOLA ASTANOVA će održati koncert u Beogradu

Kultura
Autor: Glas javnosti

Svetski poznata američka pijanistkinja Lola Astanova održaće koncert u četvrtak, 1. juna, U Mts dvorani, saopštili su organizatori.

Ova, u svom muzičkom izrazu jedinstvena umetnica, poznata po inovativnom audio-vizuelnom performansu na klaviru, ekstremnom broju pratilaca na društvenim mrežama, ali i velikom broju obožavalaca širom sveta, nastupiće ekskluzivno u poznatoj beogradskoj dvorani.


Astanova je počela muzički put sa samo osam godina, da bi do danas postigla, kako je kritičari opisuju „vrhunsku klavirsku tehniku u kombinaciji sa dubokom muzičkom senzualnošću i jedinstvenim osećajem za modu“. Izvođenjem originalnih koncerata klasične muzike i saradnjom sa najboljim orkestrima i muzičarima, osvojila je srca ljubitelja klavira a retko ko ostaje imun na njenu želju da svaki njen nastup, kako i sama opisuje „bude jedna posebna elegantna i strastvena ljubavna veza sa klavirom“.





Lola važi za umetnicu sa veoma uzbudljivom muzičkom karijerom, uklapajući se u definiciju savremenog virtuoza. Nastupala je sa internacionalno priznatim muzičarima, među kojima su Andrea Bočeli, Al Di Meola, 2 Cellos, Marko Antonije, kao i David Foster, a vlasnica je i velikog broja priznatih muzičkih nagrada.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR