Glas Javnosti

Glumac Denis Murić: „Šetam zbog Zvečana“

Kultura
Autor: Glas javnosti

Mlad i talentovan glumac Denis Murić koji je rođen u Zvečanu kaže da učestvuje na protestu Srbija protiv nasilja iz ličnih razloga, a jedan od njih vezan je za žitelje njegovog rodnog grada.

Murić je istakao da podržava svaki vid borbe za građanska prava.

– Na proteste Srbije protiv nasilja odlazim iz ličnih motiva. Što se tiče aktuelne situacije u zemlji, mislim da se ponovo kao i proteklih trideset godina bavimo posledicama, a ne uzrocima. Šetam jer želim ovde da živim. Šetam zbog Zvečana. Šetam jer želim da mojoj porodici i sugrađanima ne budu ugrožena prava na život i rad.


Šeta, kako dodaje, u nadi da će se o ugroženim građanskim pravima na Kosovu izveštavati objektivno i sa svešću da je ugrožen život.

– Šetam zato što su ljudi iz Zvečana umorni i iscrpljeni od ponovljanja. Šetam zato što o njima malo ko govori. Šetam zato što su moji prijatelji, obični građani označeni kao mete i kriminalci. Šetam zato što ova zemlja mora da uredi status Kosova. Šetam zato što smatram da država mora da zaštiti moje sugrađane i šetam zato što tražim normalizaciju života – ističe Denis Murić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR