Glas Javnosti

GLAS GLUMACA : Proglas glumaca pročitan i nakon predstava u Narodnom pozorištu i BDP

Kultura
Autor: Glas javnosti

Proglas Glumačke organizacije Srbije i Udruženja dramskih umetnika Srbije povodom učestalih napada na glumce pročitan je večeras nakon predstava i u Narodnom pozorištu i u Beogradskom dramskom pozorištu.

Kako se navodi, poslednjih dana njihove kolege su na različite načine javno označene kao meta o kojima se šire laži, uvrede i klevete.

„Počelo je od ponude da napuste svoju zemlju i da glume „negde drugde“, preko neistinitih izveštaja o „ogromnim“ glumačkim honorarima za TV serije, do toga da smo nazvani i šljamom u Skupštini. Zašto? Zbog učešća mnogih od nas na mirnim protestima protiv nasilja. Zahuktava se prava hajka, koja nema pandana u istoriji srpskog pozorišta, filma i televizije, a to su mesta gde mi svojim radom ostvarujemo svoje plate i honorare i gde nema podele na glumce u odnosu na njihova različita mišljenja. To su jedina mesta gde se snage odmeravaju talentom, umećem i kreacijom i gde vi, kao publika, imate odlučujuću reč“, navodi se u proglasu.

Dodaje se da glumački esnaf najoštrije osuđuje ovaj vid nasilja nad našim kolegama i našom profesijom.

„Smatramo da je ovo što se dešava u medijskom prostoru opasna pretnja, koja može imati ozbiljne posledice. Humanisti sveta su definisali da je razlog postojanja države zaštita ljudskih prava. Očekujemo od države da zaštiti naša“, ističe se u proglasu.

Podsetimo, proglas je prvi put pročitan u Ateljeu 212 nakon predstava na obe scene.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR