Glas Javnosti

TOLIKO O KULTURI : Ministarstvo kulture odgovara glumcima tako što hvali ulaganja i Vladu Srbije

Kultura
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo kulture oglasilo se saopštenjem povodom, kako se navodi, "učestalih političkih istupanja pojedinih glumaca".

„Povodom učestalih političkih istupanja pojedinih glumaca i ocena u vezi sa stanjem u srpskoj kinematografiji, Ministarstvo kulture ističe da su ulaganja u ovu oblast na najvišem nivou u poslednjih 20 godina, kao i da je ova oblast stvaralaštva upravo zahvaljujući podršci Vlade Srbije, dostigla veliki nivo razvoja, koji je prethodne decenije bio nezamisliv“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo se oglasilo nakon što je više glumaca osudilo izjavu predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darka Glišića, koji je poručio je glumcima kojima se ne sviđa režim da „idu negde drugde da glume“.

On je govorio o glumcima koji idu na proteste „Srbija protiv nasilja“.

Glumce koji ne podržavaju vlast kritikovala je i Jelena Karleuša, a vlasnik Informera Dragan Vučićević je u aprilu na isti način kritikovao glumca Marka Janketića.

Glišićevu izjavu kritikovali su Petar Božović i Nikola Kojo, a Dragan Bjelogrlić pozvao je Telekom da se oglasi povodom „sramnih napada na glumce“.

Nakon svega ovoga, oglasilo se Ministarstvo kulture da kaže da „u poslednjoj deceniji beležimo impozantan rast sredstava opredeljenih za kinematografiju, što za snimanje filmova, što za podsticaje investitorima da u Srbiji proizvode audio-vizuelna dela, što je omogućilo da se Srbija nametne kao jedna od najprivlačnijih destinacija u regionu“.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR