Glas Javnosti

EVO KOJE NUMERE POZNATE ROK GRUPE SE OVDE POJAVLJUJU: Održana premijera mjuzikla "Cri leptir"

Kultura
Autor: Glas javnosti

U Pozorištu na Terazijama održana je premijere mjuzikla "Crni leptir" u režiji Marka Jovičića, a po pesmama čuvenog rok benda YU grupe.

U predstavi učestvuju dve glumačke podele, a nakon premijera 28. i 29. oktobar zakazane su i reprize za 5. i 6. novembar, navedeno je na sajtu pozorišta, prenosi portal Ekapija.
Direktor Pozorišta na Terazijama Aleksandar Đaja na nedavno održanoj konferenciji izjavio da se ovom predstavom završava jedan krug predstavljanja publici naših najpopularnijih i najdugovečnijih rok i pop izvođača:

- To je počelo još sa mjuziklom "Lutka sa naslovne strane", a nastavilo se sa mjuziklima "Glavo luda", na pesme Zdravka Čolića, i "Sa druge strane jastuka" na pesme Momčila Bajagića Bajage. Ovog puta je u pitanju najdugovečnija grupa na našim, a verovatno i svetskim prostorima, čiju muziku vole sve generacije.
Dragi Jelić je rekao tom prilikom da mu je bila želja da neke pesme izvedu u nekom drugom sastavu.
Reditelj Marko Jovičić potvrdio je da će publika čuti skoro 30 numera YU grupe na potpuno nov način i naglasio da su četvoromesečne pripreme bile izuzetno naporne.

- Pesme su toliko uklopljene u radnju da su neodvojive, imaju potpuno prirodan spoj. Uradili smo filmski scenario u pozorištu, i to je bio veliki izazov. Prvobitni naslov predstave je bio "Čudna šuma". Međutim, "Crni leptir", u svoj svojoj simbolici, se ispostavio kao tačniji naslov, a otkrićete i zašto - naveo je.
Glumci Vedran Borovčanin, Kristina Jovanović i Srna Đenadić istakli su da im je ovo prvi mjuzikl u karijeri potvrđujući da je proces rada bio naporan, Nikola Šurbanović sa Vedranom igra glavnu mušku ulogu, a rekao je da se nada da ih čeka uspeh kakav ceo ansambl priželjkuje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR