Glas Javnosti

BRANKI KATIĆ URUČENA NAGRADA OD UDUS-A : Uloga koja je osvojila publiku, ostavila sve bez DAHA

Kultura
Autor: Glas javnosti

Žiri Udruženja dramskih umetnika Srbije za Nagradu Miloš Žutić, odlučio da je najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2021/2022. – uloga Blanš u tumačenju dramske umetnice Branke Katić u predstavi Tramvaj zvani želja, koju je, po delu Tenesija Vilijamsa, režirala Lenka Udovički, u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta, Belefa i Teatra Ulysses.

U konkurenciji za Nagradu bila su glumačka ostvarenja premijerno izvedena na teritoriji Srbije u periodu od 01. jula 2021. do 30. juna 2022. godine. Za Nagradu je predloženo petnaest glumačkih ostvarenja, a Žiri u sastavu glumci Branka Petrić (predsednica Žirija), Vesna Čipčić, Dragana Đukić i Miodrag Miki Krstović, odluku je doneo jednoglasno, saopštio je UDUS.


Nagrada Miloš Žutić ustanovljena je 1994. godine, B. Katić je 28. po redu dobitnik. Nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, od unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.

Dodelu Nagrade Miloš Žutić podržali su Ministarstvo kulture i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR