Glas Javnosti

50 jubilarno izvoćenje predstave "Pitam se, pitam, koliko sam bitan" u pozorištu "Boško Buha"

Kultura
Autor: Glas javnosti

„Pitam se pitam koliko sam bitan“, najnagrađivanija predstava za decu Pozorišta „Boško Buha“, biće izvedena 50. put sutra u 11 časova, na sceni Kult Teatra Vuk.

Komad je nastao prema priči „Kurt Quo Vadis“ Erlenda Lua, u dramatizaciji Milene Depolo i režiji Jane Maričić.

Čuveni norveški pisac Erlend Lu uporedo sa svojim književnim radom namenjenom odrasloj publici, piše i priče za decu. Većina ih je deo je serijala o Kurtu, vozaču viljuškara.

U ovoj priči Kurt, nezadovoljan svojim društvenim statusom, odlučuje da učini veliko delo koje će ga učiniti vidljivim i vrednim poštovanja – odlučuje da usisa ceo svet…

Osim Jane Maričić i Milene Depolo, u autorskom timu su scenograf Veljko Stojanović, kostimograf Snežana Veljković, kompozitor Božidar Obradinović. Scenski pokret je postavila Maja Kalafatić, a scenski govor Dijana Marojević. U predstavi igraju Stefan Bundalo, Aleksandar Milković, Jelena Trkulja, Teodora Ristovski i Miloš Vlalukin.

Predstava „Pitam se pitam koliko sam bitan“ nagrađena je brojnim priznanjima među kojima su Grand prix i nagrada za najbolji test festivala Pozorište Zvezdarište, nagrade za najbolju predstavu stručnog i žirija pedagogoa na Festivalu Asiteža Srbije, nagrada za najbolji dramatruški rad, najbolje uloge (Stefan Bundalo i Aleksandar Milković) na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, nagrada za najbolje glumačko ostvarenje (Jelena Trkulja) na Trećem zimskom pozorišnom festivalu za decu u Aleksincu…-izvor nova.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR