Glas Javnosti

SUZANA LUKIĆ O NOVOJ PREDSTAVI NARODNOG POZORIŠTA: "Pozorište služi da nam otvori neke teme, ne da nam soli pamet"

Kultura
Autor: Glas javnosti

Glumica Suzana Lukić koja je govorila o svojoj ulozi u predstavi "Sanjao sam da sam se probudio" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Lukić je rekla da su se dosta dugo bavili komadom, jer je reditelj Dino Mustafić želeo da tekst Željka Hubača najpre pročita iz svog ugla, zajedno sa glumcima.


- Onda smo stvarali naše likove. Ja igram neke utvare iz snova. Mojih i drugih ljudi - rekla je glumica.

Lukić je rekla da je Mustafić želeo da se bavi stereotipima i ugroženim kategorijama, kao što su žene u pozorištu, gej populacija ili glumac koji tumači negativca.

- Trudili smo se da tanano kažemo da se to događa, ali da ne upiremo prstom, jer inače mislim da pozorište služi da nam otvori neke teme, ne da nam soli pamet - navela je Lukić.


Navevši da ima bogatu karijeru, jer radi sa ljudima koji rade nove otvorene forme i u njima ima mesta za nju, Lukić je dodala da sa 40. godina dolazi na prag - šta sada igrati, jer tih likova nema.

Prema njenim rečima, u tom smislu "literatura je zalazala, klasika, a Boga mi i savremeni komad".

Nakon prvih izvođenja "Sanjao sam da sam se probudio", Lukić je ocenila da je bilo "jako lepo", a nada se da nisu napravili hermetičnu priču i da će komunicirati sa posetiocima.


Lukić očekuje 1. marta u Ateljeu 212 premijera komada "Strah u operi" reditelja Ivan Vujkovića, po tekstu Jelene Mijović, koja je pisala po motivima dela Dina Bucatija.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR