Glas Javnosti

AVANZOVALA PREDSEDNICA LAŽNOG SINDIKATA KOJA JE HTELA DA ZADAVI KOLEGINICU! Na Institutu za reumatologiju smenjeni svi koji nisu blatili prof. dr Radunovića

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od kako je stupio na čelo Instituta za reumatologiju docent dr Predrag Ostojić je za manje od tri nedelje doveo svoje ljude iz „lažnog sindikata“ i štrajkačkog odbora na načelničke pozicije, a ostalo medicinsko osoblje (medicinske sestre, fizioterapeute i laborante) rasporedio prema „zaslugama“ u smeni prethodnog v. d. direktora na željena mesta.

Doktorka O. S. koja je predsednik „lažnog sindikata” postaje načelnik bolničkog VI odeljenja umesto docentkinje dr M. Z. Š., koja je doktor medicinskih nauka i nastavnik Medicinskog fakulteta u Beogradu i Foči, kao i specijalista reumatolog. Sve to „zaslužna predsednica“ nije.

 - Dr O. S. poznata kao dugogodišnji načelnik odeljenja došla je u Institut kao uži specijalizant iz Opšte bolnice u Kraljevu (gde je stekla “veliko iskustvo”, pa ih je napustila), ali naravno ne u reumatologiji. Ispit uže specijalizacije nikada nije uspela ili postigla da okonča. To joj ne smeta da se predstavlja kao reumatolog u rodnom Kraljevu, gde radi kao konsultant u privatnoj ordinaciji.

Da joj je lažno predstavljanje stil u životu pokazuje gostovanje u medijima gde se prikazuje kao specijalista interne medicine - reumatolog i kaže da je „predsednica Sindikata lekara i farmaceuta“ u Institutu za  reumatologiju, iz koga je svojom voljom istupila sa svim kolegama koji su zajedno učestvovali u rijalitiju uz Nova S. Navedena medijska kuća prednjačila je u klevetama, optužbama i blaćenju prethodnog v. d. direktora Gorana Radunovića i tadašnjih rukovodilaca do konačnog razrešenja - navode članovi neimenovane grupe lekara.


Prema navodima ove grupe lekara koja nam se obratila, pomenuta dr O. S.  je poznata kao neko ko je pokazivao veoma veliku netrpeljivost prema kolegama sa kojima nije bila bliska.

- Pre 20 godina je rukama stezala za vrat znatno stariju koleginicu dr Lj. Ć. , spremna da je „zadavi”, što je na vreme sprečio naučni saradnik dr S. B. Bilo je mnogo pritužbi kolega na njeno „rukovođenje“ na bolničkom VI odeljenju gde je bila načelnik za vreme mandata direktora profesora dr N. D. , koji joj nije „dozvoljavao“ da zatraži premeštaj zbog „veoma velikih kvaliteta”, pa se agonija kolega sa kojima je radila nastavila. Kada je došlo do promene direktora, nakon odlaska u penziju prethodnika, na čelo Instituta za reumatologiju postavljen je profesor dr Goran Radunović. On je promenio sistematizaciju radnih mesta u saglasnosti sa upravnim i nadzornim odborom, na osnovu koje je bilo neophodno da načelnici bolničkih odeljenja imaju makar titule doktora nauka. Zbog toga je dr O. S.  raspoređena na radno mesto specijaliste interne medicine. Ne možemo da se otmemo utisku da je upravo to razlog njenog besa i ostrašćenosti u borbi da dr Radunović „bude razrešen i negde ode“, kako je navodila više puta! Kako dr O. S.  nije specijalista reumatolog i nije pedijatar mišljenja smo da nije dovoljno stručna da rukovodi pedijatrijskim vizitama kod dece uzrasta od jedne do 16 godina koja boluju od zapaljenjskih i drugih reumatskih bolesti. Još jedan razlog za sukob sa bivšim v. d. direktorom bio je što je pomenuta doktorka sama zakazivala svoje kontrolne preglede u terminima koji su bili rezervisani sa pacijente upućene od njihovih izabranih lekara. Na taj način znatno je uticala na efektivnost zdravstvene zaštite reumatskih bolesnika produžavajući vreme čekanja na inicijalni pregled u svojoj ustanovi. Nekoliko kolega je to radilo (prednjačili su docent dr I. J., dr M. B., klinički asistent dr M. Z.) zbog čega je sve evidentirano i predočeno na stručnom kolegijumu uz odluku v. d. direktora da se to spreči.


Pomenuti lekari su potom, kao i dr O. S. , nagrađeni kod novog v. d. direktora docenta dr Ostojića i dobili načelnička mesta. Tako docent dr I. J. postaje načelnik bolničkog Drugog odeljenja, a dr M. B. načelnik fizikalne medicine i rehabilitacije. Pravi primer revanšizama su smene dosadašnjih načelnika docentkinje dr M. Z. Š. i docentkinje dr S. P. D., koje su bile načelnice bolničkih odeljenja, kao i dr B. S., koja je bila načelnik službe fizikalne medicine i rehabilitacije. Nova načelnica službe fizikalne medicine i rehabilitacije dr M. B. objašnjava da je reč o novoj “politici kuće” - otkriva grupa lekara upućena u stanje na Institutu.

Novoizabrani dr Ostojić je u dva samostalna intervjua na TV Nova S i TV N1 tvrdio da ranije nije bilo kolegijalnosti na poslu, da su bili loši međuljudski odnosi i da će ih on značajno popraviti. Način na koji je on to „uradio“ za manje od tri nedelje pokazuje želju za bespotrebnim revanšizmom (jer nijedan od načelnika sa dostojnim radnim biografijama tokom prethodnika nije izgubio svoju poziciju) i kažnjavanjem uz pomoć brzinski napisanih aneksa ugovora o radu svima koji nisu učestvovali u nezapamćenoj kampanji blaćenja i klevetanja dr Radunovića.

 - Na udaru se našla i glavna sestra Instituta za reumatologiju viša medicinska sestra I. N., koja je prebačena da radi na odseku za ultrazvučnu dijagnostiku bez zaduženja da bude odgovorna sestra, iako je pre postavljenja za glavnu sestru bila odgovorna sestra bolničkog IV-a odeljenja gde je ostvarivala izuzetnu saradnju sa čitavim timom lekara i medicinskih sestara sa najboljim izvršenjem bolničkih radnih zadataka u instituciji tokom nekoliko godina. Još jedna viša medicinska sestra sa bolničkog IV-a tendenciozno je prebačena da radi na prijemnom šalteru, kao i medicinski tehničar D. T. sa istog odeljenja, koji putuju oko 100 kilometara da bi radili u Institutu. Oni su zbog takve udaljenost mesta stanovanja ranije radili smenski, a premešteni su samo jer nisu potpisali prinudno ponuđenu „peticiju“ za smenu dr Radunovića - navodi naš izvor.


 - Viša medicinska sestra J. L. , po pisanju portala Nova S bila je „žrtva“ u nepotpunom audio snimku od pre 18 meseci, kada je dobila samo grdnju i blagu uvredu zbog povrede radne obaveze u Kovid bolnici Batajnica. Za tu uvredu je potom dobila javno izvinjenje od profesora dr Radunovića, ali je veoma aktivno učestvovala u svim aktivnostima vezanim za njegovu smenu. Ona je zato nagrađena da radi u smenama na bolničkom odeljenju, jer stanuje u Lazarevcu, a u noćnim smenama ostvaruje i veću zaradu. Potom dr Ostojić donosi odluku o zameni glavne terapeutkinje J. S.  sa najvišim stepenom kvalifikacija u svom pozivu u instituciji, verovatno jer ni ona nije bila potpisnik peticije za smenu prethodnog v. d. direktora. Nova glavna terapeutkinja G. J.  dala je veliki doprinos u smeni prethodnog direktora, učestvujući u protestima i nezakonitom štrajku dela zaposlenih. Želeli bismo da nam sadašnji v. d. direktora docent dr Ostojić objasni da li je to zaista misija i njegov način za poboljšanje „narušenih“ kolegijalnih odnosa u Institutu za reumatologiju? Kako će sada raditi zdravstveni radnici i ostali kolji nisu učestvovali u potpisivanju „peticije“ za razrešenje profesora dr Radunovića i sarađivati sa kolegama koji su ih blatili, zastrašivali i klevetali javno punih šest meseci meseci? – pita grupa neimenovanih lekara sa Instituta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Zoki kolonoskop u 19.12.2023 18:04:28 h
     0 
Sve u tekstu je tacno Sve je laz samo pusta laz
od Marijana u 04.12.2023 14:01:31 h
     0 
Ovi iz nove garniture misle da se u komentarima raspravljaju sa starom. More neradnici najgori nije vam ovo prćija tu gde ste našli pa zašli u državnu ustanovu, da se zatvori ova štala od bolnice gde je ova lažovka sa slike bilo šta. Uvek se znalo za taj institut da je sve naštelovano. Što ne primiše moju bratanicu da radi rasterajte ovo kud koji pa da vide šta je rad zdravstvenog radnika
od Gradjanin u 05.12.2023 12:47:23 h
     0 
Molim vas kad dodjem na Institut da se lečim, da mi obezbedite najbolje lekare, a ne najbolje štrajkače. Ja vam za to celog života odvajam od svoje plate.
od Jelena u 04.12.2023 20:12:56 h
     0 
Tužno što je politika ušla u tako humane ustanove kao što su zdravstvene i prosvetne
od Nulti pacijent u 03.12.2023 13:21:39 h
     0 
Nije mi toliko zao sto su ga smenili nego sto sada jadan mora da trpi teror gospodje.Mober trpi mobing sada.Tuzno.
od Fiksi u 04.12.2023 14:05:25 h
     0 
Danas mnogi zlostavljanje iz detinjstva ili iz porodice, preživljene i nelečene traume donose na posao gde ih tobože neko mobinguje. Lek je u tome da se zaposle kod privatnika i pokušaju da lažu kao što lažu ovde u državnom zdravstvu, zna se šta bi se desilo. MS sam koja radi u privatnoj bolnici.
od Viskic potocic u 04.12.2023 09:58:42 h
     0 
Presusile ideje Gde je dezurni “pacijent”
od Kir Janja u 04.12.2023 14:02:57 h
     0 
Virtuelne pacijente imaju doktori iz kolumbijskog klana
od Zoki sindikalac u 02.12.2023 19:52:26 h
     0 
Ja sam pravi sindikalac i volim bivseg direktora sve bih uradio za njega.On je najbolji.
od Lakrdija u 01.12.2023 18:05:46 h
     0 
Zašto se od jedne ovako ozbiljne stvari ovde pravi šou sa neprimerenim komentarima... Danas oni, sutra ćemo biti mi... Treba vrednovati znanje i struku, a ne partijsku knjižicu
od Nadja u 01.12.2023 18:10:27 h
     0 
Pojma nisam imala šta se tamo dešava. Uznemirujuće bahato, nametanje tih politickih kadrova. Na kraju krajeva, niko vam ne može oduzeti to sto ste godinama sticali.
od Dr u 02.12.2023 01:17:59 h
     0 
Ovoj se na faci vidi da joj nije dobro.
od Ljubicica u 01.12.2023 07:38:53 h
     0 
Bolujem ja, bolujes tiiiii, bolujemo od ljubaviiii
od Maja u 30.11.2023 16:03:53 h
     0 
Pod hitno ispitati prof Grujičić, koja podleže pritiscima uličnih štrajkača
od Piksi u 12.12.2023 19:03:09 h
     0 
Ona je sve ovo i napravila zajedno sa dr na koju se žale svi godinama, njenu drugaricu.
od Jovanka u 30.11.2023 12:29:40 h
     0 
Posto su to dosta bolesti vezane za genetiku,u mom sucaju se lecim na Istitutu kao I ranije moji rodielji.Znaci dosta dugo.Za svo to vreme ,uvek je bila prica za svaku pohvalu za Dr Radunovica .Covek je dobar I odlican lekar.Ta prica je dugog veka
od List u 30.11.2023 12:32:05 h
     0 
I vi ste smenili glavnu sestru koju ste sami postavili! Bila je lojlna, ali previše zgodna, lepa i mlada!
od List u 30.11.2023 12:15:30 h
     0 
Koliko laži, ljubomore i zla u ovom tekstu! Dr OS je jedan svestrani lekar, posvećena pacijentu, a ne karijeri i titulama.Ima najvise pacijenata, to govori o njoj! Upravo ste vi, prvi to uradili,smenili osoblje i postavili one za koje ste mislili da su vama lojalni. Decenijama unazad to nije uradio nijedan direktor ove ustanove! I sada vam smeta, sto vd direktor, smenjuje vaše ljude! Da li vas je zanimalo ko odakle putuje i kako radi dok ste vi bili vd direktor
od Misko u 30.11.2023 13:13:03 h
     0 
Sve rečeno je istina i može da se proveri na kraju. Vaše zlo predstavljate kao dobrotu godinama. A ti si List onoga čime se briše svestrana dr Vidi njih kako izokreću svaku istinu na laž i nalaze opravdanje za sebe. Čemu nerviranje
od Pacijent 165 u 30.11.2023 08:43:21 h
     0 
Kako se produktivno koristi bolovanje za pisanje tekstova i komentara.Sasa promeni samo to pacijent, providno je
od Micika u 30.11.2023 08:58:44 h
     0 
Ja sam reumatološki pacijent, ali nisam znala šta se tamo sve radi i ko sve radi. Čudila sam se sve vreme kako lekari mogu da izađu na ulice i blate svog direktora, za koga znam da je fin, miran čivek i izuzetan stručnjak. I sada isti ti lekari sa ulice rukovode institutom ! Pa ovo je neviđeno!!! Sramota za ministarstvo zdravlja
od Samo jedan pacijent u 29.11.2023 21:23:02 h
     0 
Za bivšu načelnicu fizikalne terapije B.S., Svi fizioterapeuti ali baš svi, su se stideli vas i vaših postupaka. Molimo vas,idite što dalje i nemojte nas više vređati. Vaši terapeuti
od Zakon u 29.11.2023 23:11:51 h
     0 
Ako se lažno predstavlja i potpisuje kao reumatolog a to nije, treba joj oduzeti licencu. I da se javno izvini svim pacijentima koji su plaćali njene usluge misleći da ih pregleda reumatolog.
od Komunalna policija u 29.11.2023 16:30:26 h
     0 
Zamislite zabavu u stanu bivseg direktora sada.Nije mu lako.
od Pacijent umetnica u 29.11.2023 14:56:52 h
     0 
Kakva slika.Dama u belom,daje sve od sebe.Dama u crnom ,zadovoljno meditira
od Kliničar u 29.11.2023 15:24:31 h
     0 
Gospodo lekari, priznajte javno da se čitav ovaj rat vodi zbog kliničkih studija koje vam donose ogromne zarade, putovanja i plaćenih predavanja. Umislili ste da ste bogovi. Svi ste isti, ne daj bože da se razboliš. Ako nemaš keš, nemoj ni da se lečiš. Čast izuzecima.
od California Dreaming u 29.11.2023 15:33:00 h
     0 
Mozda bilo lose u Kaliforniji pa treba jos sunca i vitamina D.
od Mirko M u 29.11.2023 09:55:22 h
     0 
Ja ne znam dokle više da slušamo o ovom kriminalu i kada će nadležni da ispitaju šta se tamo dešava. Jel to privatna bolnica nečija Jel ova bolnica zarađuje neke pare za nekoga Otkud deca u bolnici za odrasle, a da nema ko kvalifikovan da ih leči
od Kristina u 29.11.2023 10:28:50 h
     0 
Milicijo uđi u ovu jazbinu od bolnice, zmijarnik. Svi su povezani ko creva. Znam ležala sam tamo i sve videla kako je. To je kao privatna bolnica ovog novog direktora i njegovih porodičnih prijatelja. A ova profesorka što ide kao pravi se mutava tek korumpirana.
od Stanislav u 29.11.2023 21:56:59 h
     0 
Stanislav ili Saša, Sad se lepo javite,ko je napisao ovaj potpuno netačni komentar....
od Lešinar u 29.11.2023 11:26:40 h
     0 
Da li to znači da samo oni koji su rođeni u Beogradu treba da rade pre podne, gospodi iz okolnih mesta se prevoz plaća daleko više nego onima koji žive u Beogradu.Uostalom ako im ne odgovara mogu i da rade u mestu stanovanja.A vi gospodo takozvani novinari mogli bi bar malo da proverite informacije pre nego što ih objavite!
od Milica u 29.11.2023 12:20:05 h
     0 
Znanje, strucnost, svaka diploma i stepenica u napretku jednog zdravstvenog radnika se prati! Kako strucno zdravstveno osoblje na prvom mestu to vidi, zna i ceni - zna i sira javnost! Docice sve na svoje mesto kad tad! Pokazuju da se moze smenivati i gaziti preko svih ali dokle !
od Miloš u 29.11.2023 12:35:06 h
     0 
Ne vidim čemu sada sve ovo vodi. Ovo pisanje grupa neimenovanih lekara je degutantno i zlonamerno. Zašto objavljujete ovakve nepotpisane tekstove. To je neka grupa bez morala. Čuj lekara . Sramota.
od Sestra u 29.11.2023 13:01:13 h
     0 
Dokle ovo ide Pricaju oni koji su radili gore stvari. Posao je posao, a to odakle ko dolazi ne treba ni jednog poslodavca da zanima, svaki zaposleni prima novac za taj prevoz.
od Strengler u 29.11.2023 14:10:40 h
     0 
Savetujemo promenu terapije i lecenje u stacionarnim uslovima.Pod velikim ste stresom.