Glas Javnosti

AFERA KOL CENTAR SNS! Podnete krivične prijave protiv Miloša Vučevića i organizatora

Politika
Autor: Glas javnosti

Kandidati za poslanike koalicije "Srbija protiv nasilja" Jelena Jerinić i Đorđe Pavićević saopštili su da su podneli krivične prijave protiv lica koja su, kako navode, po nalogu iz Srpske napredne stranke organizovali kol centar.

Podsetimo, novinarka CINS-a zaposlila se u call centru SNS-a i otkrila šemu rada, ali i mnogo više od toga. Kako se plaća za glas…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da rad kol centara u predizbornoj kampanji „nije kažnjiv“.

Jelena Jerinić je podsetila da je reakcija tužilaštva izostala. Ona je ocenila da Vučić ovom izjavom izvršio pritisak na tužilaštvo, odnosno da im je poslao poruku da na ovu situaciju ne treba i ne smeju da reaguju.

„Zato smo mi kao narodni poslanici ali i građani Srbije podneli Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu pruijavu, kao jednu vrstu podsećanja da je to njihov posao ali i kao ohrabrenje da reaguju.

Podneli smo prijavu protiv nekoliko lica: Milene i Jelena Marković iz Beograda, kao vlasnice neregistrovane agencije za hostese, protiv Miloša Vučevića iz Novog Sada kao zakonskog zastupnika SNS, protiv više NN lica u Ministarstvu državne uprave i lokalne samozuprave i neodređenom broju optšinskih uprava u Srbiji i protiv Stefana Milića iz Kučeva i Ognjena Kočovića iz Beograda koji su zakosnki zastupnik i generalni sekretar NVO Centar za edukaciju i azvoj omladine Beograd“, rekla je. 


Dodala je da smatraju da su ove osobe učinile više krivičnih dela u saizvršilaštvu.

„Ne smatramo da je jedno od toh krivičnih dela postojanje kol centra SNS. Dakle, jasno je da nije zabranjeno imati kol centar. Ali jeste zabranjeno neovlašćeno prikupljati lične podatke, jeste zabranjeno povređivati ravnopravnost građana, jeste zabranjeno ne uplaćivati poreze i doprinose u budžet, jeste zabranjeno kupovati glasove“, navela je Jerinić.

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR