Glas Javnosti

"SKANDAL, UDRUŽENI MALOUMNI PODUHVAT...": Mediji u regionu o kol centru SNS-a

Politika
Autor: Glas javnosti

Brojni mediji u zemljama regiona preneli su šokantna saznanja do kojih je došla novinarka CINS-a koja je uspela da uđe u kol centar SNS-a.

Skriven od javnosti, u blizini Luke Beograd, nalazi se veliki kol centar. Odatle, više od 100 ljudi svakodnevno poziva građane i pita ih da li će glasati za Srpsku naprednu stranku na predstojećim izborima. Iza svega se krije dobro organizovana grupa, a način na koji rade baca sumnju na kupovinu glasova i novac iz „crnih fondova“. Svemu je iz prve ruke svedočila novinarka Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) koja je nakratko bila deo ove grupe.

Sarajevsko Oslobođenje piše: „Novi skandal u Srbiji: Kupovina glasova, veća plata ukoliko se podrži SNS i milioni u kešu“, te da je „stranka srbijanskog predsednika u središtu novog skandala“.

Prenoseći portal vijesti.ba, Slobodna Bosna piše o „udruženom maloumnom poduhvatu“, prenosi portal Danas.

„Novinarka CINS-a koja se prijavila na konkurs za posao u navedenom centru dobila je ponudu dnevnice od 9.000 dinara umesto prve ponude od 3.000 pod uslovom da na izborima glasa za SNS“, pišu ovi portali, između ostalog.

Podgoričke Vijesti u tekstu „U kol centru SNS-a: Agencija za hostese, kupovina glasova i milioni u kešu“, prenosi saznanja CINS-a: „Da biste uopšte počeli da radite u kol centru potrebno je da vas neko preporuči. Zato je i novinarka CINS-a, da bi je preporučili, poslala poruku sa imenom, prezimenom i brojem telefona. Samo dan kasnije, ubačena je u WhatsApp grupu sa nazivom CALL CENTAR 2023 i srpskom zastavom…“.

Faktor.ba piše da je novinarka „upala“ u call centar Vučićevog SNS-a.

„Prema informacijama koje je CINS dobio od izvora koji je upoznat sa radom call centra, posao je na isti način bio organizovan i prošle godine. Međutim, to se nigde ne spominje u finansijskom izvještaju o troškovima izborne kampanje SNS-a za prošlu godinu“, prenosi Faktor.ba saznanja CINS-a.

Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR