Glas Javnosti

Ovo je spisak najgorih pojačanja kraljevskog kluba: Evo gde je Luka Jović

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Ovo su najveći promašaji u istoriji Reala

Ugledni španski list As, koji je tradicionalno naklonjen Realu, učestalo osvežava listu najgorih pojačanja kraljevskog kluba. Poslednji izbor se odnosio na najlošije izbore u fazi napada. Među odabranim su dva Srbina i jedan igrač iz BiH. 

 

Koliko god bio glamurozan i uspešan Real ne uspeva da pobegne od činjenice da ima promašaja u akvizicijama što je sasvim očekivano s obzirom na prohteve popularnih Los blankosa.

Dres kraljeva ima specifičinu težinu, igranje za velikana iz španske prestonice samo po sebi donosi pritisak kojem na kraju mnogi pokleknu. Uz to vrlo je važno kako nekog fudbalera prihvati zahtjevna i ponekad razmažena publika na stadionu Santiago Bernabeu. Svi ti faktori definitivno utiču i na performanse na terenu.


Tiražni As je izabrao 10 najgorih pojačanja Reala u napadačkom delu tima, a na listi su se našla trojica igrača za područja bivše Jugoslavije.


Poziciju broj četiri zauzeo je Luka Jović koji je rođen u Bijeljini, ali igra za Srbiju.

- Došao je u Real 2019. godine da bude zamena Karimu Benzemi, ali u tri sezone u belom dresu postigao je dva gola. Otišao je u Fjorentinu besplatno i nikad nije bio na nivou Karima Benzeme.

Drugi Srbin fudbaler na listi najlošijih napadača Reala je Perica Ognjenović koji je došao iz Crvene zvezde 1999. godine, a za tri sezone je postigao jedan gol.


Na osmom mestu je završio Elvir Baljić koji je 2000. godine uspeo da osvoji Ligu šampiona. Nadimak mu je bio Rivaldo s Balkana.

- U Realu je proveo samo jednu sezonu i postigao je jedan gol. Bosanski napadač nije imao sreće s povredama jer je pokidao ligamente, uz to nije pružao briljantne partije kada je dobio priliku. On je bio zahtev trenera Džona Tošaka koji ga je pratio u Turskoj i za njega je rekao da je Rivaldo s Balkana", piše As.

Neslavna titula je pripala Francuzu Nikolasu Anelki, a iza njega slede Antonio Kasano iz Italije, dok je Havier Saviola iz Argentine na trećem mestu.

Glas javnosti/A03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR