Glas Javnosti

Ovo je bio poslednji snimak legendarnog Sinana Sakića: Nakon njega je izdahnuo u zagrljaju žene (VIDEO)

Estrada
Autor: Glas javnosti

Danas se navršava šest godina bez čuvene legende narodne muzike!

Sinan Sakić, legenda narodne muzike, ostavio je neizbrisiv trag u muzičkoj industriji svojim glasom i emocijom koju je prenosio kroz svoje pesme. Pokojni pevač se borio sa teškom bolešću, a u poslednjim danima života bilo je jasno da mu je transplantacija jetre neophodna. Nažalost, zdravstveno stanje mu se naglo pogoršalo i preminuo je na današnji dan pre tačno šest godina, 1. juna 2018. godine, u 62. godini. Tri dana nakon smrti, pevač je sahranjen na muslimanskom groblju u svom rodnom gradu Loznici.

Nekoliko dana nakon pevačeve smrti, na društvenim mrežama pojavio se njegov snimak za koji se pretpostavlja da je njegov poslednji. Naime, na video-klipu se vidi da je bolest već uveliko uzela maha, ali je i dalje njegov moćni glas bio prepoznatljiv, ostavljajući dubok utisak na sve koji su ga čuli.


Podsećanja radi, Sinan Sakić rođen je u Loznici 13. oktobra 1956. godine, a već sa 13 godina započeo je svoju muzičku karijeru. Sinan je proslavio mnoge hitove poput "Sreli smo se mnogo kasno" i "Ej, od kad sam se rodio", "Minut, dva"... Njegove pesme i danas su omiljene među publikom i smatraju se klasikom narodne muzike.


Sinanova supruga Sabina bila je uz njega tokom cele borbe sa bolešću i do samog kraja. Nakon Sinanove smrti, Sabina je otvorila dušu i priznala da je teško preboleti gubitak voljene osobe.
Usamljeno i ostavljeno. Nekako to nikada ne prođe. Volela bih da je živ, prosto sada kad trebamo uživati, ali to su sudbine. Trebalo mi je pet godina da prebolim, tek sada smo trebali da živimo. On je bio duša duše moje - rekla je Sabina, koja je za Kurir otkrila da joj je muž izdahnuo u zagrljaju.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR