Glas Javnosti

BAJAGA DANAS PROSLAVIO 64.ROĐENDAN I 40 GODINA OD PRVOG ALBUMA: Pevač se našalio na svoj račun

Estrada
Autor: Glas javnosti

Bajaga je danas proslavio svoj 64. rođendan i 40 godina od prvog albuma "Pozitivnas geografija".

Momčilo Bajagić Bajaga je poželeo da za svoj šezdeset četvrti rođendan okupi predstavnike sedme sile i predstavi planove koje "Bajaga i instruktori" imaju za ovu jubilarnu godinu.


On je doživeo i jedno iznenađenje, kada su mu njegovi najmlađi fanovi iz jedne osnovne škole iz Aleksinca doneli tortu. "Hvala im za ovu fenomenalnu tortu sa svim detaljima iz pesama, sa šarenim pilulama, tu je i Janja, 442, a takođe da se zahvalim Gorankom Matić na fotografijama koje je napravila za omot albuma pre 40 godina i sada", rekao je Bajaga oduševljen poklonom.


Muzičar i jedan od naših najkreativnijih tektopisaca, najavio je koncert benda 21.aprila ove godine, koji će biti replika onog iz 1984. na kom su se izvodile pesme sa njihovog prvog albuma "Pozitivna geografija": "Obzirom da jeste replika koncerta, ideja nam je da izvodimo samo pesme sa tog albuma, i ako baš budemo morali možda neke pesme koje su nastale iz vremena Riblje čorbe."


Na pitanje novinara da li će se i sada rukovati sa svakim posetiocem koncerta, kao što su to učinili 84. Momčilo je odgovorio da je ta opcija sada teže izvodljiva: "To rukovanje je nekako išlo brže 84. iz prostog razloga zato što nije bilo mobilnih telefona sa foto-aparatima, tako da ako krene slikanje teško je izvodljivo2, objasnio je  onda se setio jedne zanimljivosti: "U jednom kafiću u Novom Sadu postoji moja kartonska figura, možemo ga nazvati Kartončilo. Sa njim se mnogi posetioci slikaju, tako da... jedino da nabavimo jednog Kartončila i za Beograd, i ostalih članova benda bilo bi izvodljivo", našalio se Bajaga. 


Gane Pecikoza, menadžer benda nadovezao se: "Treba da se rukuje i slika sa onima starijima, koji su tada bili na koncertu. A oni mlađi da vide da to može i tako", našalio se, i dodao da je ove godine povodom jubileja planirano čak četrdeset dva koncerta "Bajage i instruktora", a osim regiona već su zakazani i koncerti u Americi i Kanadi.


Glas javnosti/M01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR