Glas Javnosti

ZAŠTO VAŠ VEŠ IZLAZI IZ MAŠINE SA RUPAMA: Nepravilno pranje i kako ga izbegavati

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Nećete verovati šta uništava vašu odeću

Pranje veša smatra se rutinskim zadatkom, ali mnogi od nas nesvesno prave greške koje mogu dovesti do oštećenja odeće. Jedna od najčešćih grešaka je nezatvaranje cibzara ili rajsferšlusa pre stavljanja odeće u mašinu.


Cibzari ili rajsferšlusi na pantalonama, košuljama i jaknama, ako se ostave otvoreni, mogu biti uzrok malih rupa na ostalim komadima odeće.

Oštri rubovi cibzara mogu lako oštetiti osetljive tkanine tokom pranja. Stručnjaci preporučuju da se pre stavljanja veša u mašinu uvek proveri da li su svi cibzari zatvoreni. Za dodatnu sigurnost, možete koristiti sigurnosnu iglu koja će sprečiti da se cibzar otvori tokom pranja.


Pored zaštite same odeće, zatvaranjem cibzara štitite i veš mašinu. Otvoreni cibzari mogu izgrebati unutrašnjost vrata mašine i tako skratiti njen vek trajanja. Osim cibzara, treba obratiti pažnju i na druge predmete kao što su brushalteri koji sadrže kukice ili petlje.

Uz ove savete, možete značajno produžiti vek trajanja vaše odeće i veš mašine. Ne zaboravite, mali koraci u rutinskim zadacima mogu imati veliki uticaj na očuvanje kvaliteta vašeg domaćinstva.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR