Glas Javnosti

VEČITA DILEMA: Koliko dugo mokra odeća može da stoji u mašini za pranje veša?

Život
Autor: Glas javnosti

Stručnjak za čišćenje je podelio tačno koliko dugo mokra odeća može da stoji u mašini za pranje veša pre nego što se ubuđa.

Svima nam se ponekad desi, operemo odeću pa zaboravimo na nju, ostavimo je u mašini satima, ponekad i danima pre nego što je izvadimo. Ako ste to ikada radili, trebalo bi da znate da kada izvadite odeću, ponekad može da zaudara na buđ, što znači da morate ponovo da je operete.

Međutim, stručnjakinja za čišćenje Meri Futer sada je otkrila koliko dugo odeća može da bude mokra pre nego što se ubuđa.


Deleći svoje znanje na društvenim mrežama, Meri je objasnila da veš može da se ostavi najviše 12 sati bez rizika od buđi.

Ona je rekla da je „opšte pravilo je da ako ostavite svoju odeću vlažnu duže od 12 sati, to je prekretnica. Morate ponovo da ga operete i upotrebite pola šolje sode bikarbone sa deterdžentom da biste se rešili te buđ“.

Ljudi koji su bili šokirani savetima i rekli su da su mnogo stroži prema odeći.

„Dva sata mi je maksimum, inače opet perem. Mogu da osetim miris buđi ako je predugo bila mokra“, rekao je jedan korisnik. Drugi je dodao:

„Ne znam tačno vreme, ali moj nos zna. Najmanji nagoveštaj buđi i ponovo ga operem”.

Međutim, drugi su bili daleko ležerniji i opušteniji. Jedna mama je napisala:

„Redovno ostavljam mokri veš unutra 24 sata. Obično upalim veš mašinu pre nego što stavim dete u krevet, a onda sledeće noći izvadim taj veš i stavim novi“.

Drugi korisnik je napisao:

„Ja samo dodam pola šolje belog sirćeta na svako punjenje i može da prođe dva dana , a da se ne oseća“.

Ne treba čistiti samo našu odeću, već i mašine za pranje veša. Tokom vremena, prljavština iz vašeg veša može da se nakupi u vašoj mašini za pranje veša, stvarajući idealno tlo za razmnožavanje bakterija i, ako niste pažljivi, buđi.


Da bi vaša mašina bila u vrhunskoj formi, važno je da je redovno čistite, osiguravajući duži vek mašine i odeću svežeg mirisa.

Srećom, jedna snalažljiva žena je podelila svoj trik na Fejsbuk stranici Mrs Hinch Cleaning Tips.

„Videla sam trik stavljanja tableta za mašinu za pranje sudova u vašu mašinu za pranje veša da očistite celu mašinu, pa sam samo probala. Samo pet minuta i voda je već bila smeđa. Reći da funkcioniše je potcenjivanje. Moja mašina za pranje veša sada sija“, napisala je ona.

Možete sami da isprobate ovaj savet tako što ćete staviti tabletu u bubanj, pre nego što dodate još vode kroz odeljak za deterdžent, pazeći da su vrata zatvorena. Ovo treba uraditi sve dok nivo skoro ne pređe visinu donje ivice otvora.


Glas javnosti/ T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR