Glas Javnosti

Trik - skidanje masnoća sa šerpi bez ribanja i muke

Život
Autor: Glas javnosti

Ako muku mučite sa skidanjem masnoće i ostataka kada vam hrana u tiganju ili šerpi zagori, možda jednostavno niste isprobali pravi metod.

Stručnjaci za čišćenje tvrde da rešenje leži u jednostavnom sastojku - vinskom prašku za pecivo (kalijum bitartrat ili cream of tartar).

Ovaj proizvod je doslovce spas za zagoreo tiganj, a tehnika čišćenja je sasvim prosta - pospite ga po dnu posude, dodajte vruću vodu i ostavite sat vremena da odstoji.

Nakon toga, izribajte površinu grubim delom sunđera za pranje sudova, a ovo bi trebalo da bude dovoljno da vaš tiganj ili šerpa ponovo zablistaju.

Ipak, ako je reč o debelim naslagama, možda ćete morati da ponovite postupak.

Vinski prašak za pecivo se uglavnom koristi za pripremu poslastica, a može se pronaći u specijalizovanim zdravim hranima ili dobro opremljenim hipermarketima.

Izvor:žena.blic.rs

BONUS VIDEO: KAKO NAPRAVITI KINDER BUENO SENDVIČ

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR