Glas Javnosti

PREVENCIJA KOD MNOGIH BOLESTI: Ne bacajte pomorandžinu koru

Život
Autor: Glas javnosti

Svi volimo pomorandže. Pogotovo u zimskom periodu, pomorandže su jako popularno citrusno voće. Odličnog su ukusa i pune su korisnih vitamina i minerala.

Iako znamo da je pomorandža korisna, malo je poznato da njena kora sadrži niz dobrih sastojaka koje možete iskoristiti. Pa tako, pored vitamina C, folne kiseline, kalcijum i kompleks vitamina B1, ona je bogata i još nekim vitaminima idealnim za očuvanje zdravlja.

Pomorandžina kora sadrži niz vitamina A, folnu kiselinu, vitamin B6, ali i kalcijum. Takođe, pomorandžina kora je bogata polifenolima koji se koriste u tretiranju i prevenciji različitih bolesti kao što su dijebetes, gojaznost i slab imunitet, pišu Sremske vesti.


Nakon što pojedete pomorandžu, njenu koru nemojte bacati nego od nje napravite prah koji možete koristiti na dva načina. Prah ćete napraviti tako što ćete kore poređati na pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Ispečene kore staviti u blender ili seckalicu i od njih napraviti prah.

Pomorandžina kora kao čaj za imunitet i probavu

Kašičicu praha od pomorandžine kore staviti u filter kesicu, preliti vrelom vodom i piti kao čaj. Zasladiti po potrebi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR