Glas Javnosti

POSLUŠAJTE OVA DVA MALA SAVETA I ODMOR ČE VAM BITI RAJSKI: Izvucite maksimum iz praznične sezone

Život
Autor: Glas javnosti

Ono što možemo da uradimo je da osećamo, a ne da potiskujemo i gutamo emocije...


Božićni vikend je stigao i sve oko nas promoviše osećaj sreće. Međutim, ne radite ništa na silu kako biste probudili praznični duh, jer sreća se ne može lažirati. Dozvolite sebi da bude iskreni, pre svega prema samima sebi, a onda i prema drugima, jer nedostatak one iskrene sreće u nama izaziva razočaranje.


Ono što možemo da uradimo je da osećamo, a ne da potiskujemo i gutamo emocije. Ne pokušavajte da budete ono što u tom trenutku možda i niste. Umesto lažnog osmeha, pokažite svoje pravo stanje. I nemojte se stideti, jer niko nije savršen i niko ne treba da lažira sreću. 

Ne radite ono što ne želite

Ne želite da pedeseti put gledate isti film koji već godinama citirate bez razmišljanja i znate svaku scenu napamet? Zaista ne morate! Idite u svoj prostor, čitajte knjigu, slušajte muziku, surfujte internetom... To što je porodica na okupu ne znači da svi članovi moraju sve vreme biti povezani pupčanom vrpcom. Ovo je i vaš period odmora, ne samo posla i druženja. I to vam niko ne može oduzeti. Zapamtite da to ne znači da ste sebični. Vi ste jednostavno iskreni, piše Sensa.

Smanjite očekivanja svih članova

Nedavna prošlost je možda bila suviše surova, ali smo imali priliku da budemo realni. Normalnost nije svet snova i nada. Nikome ne dugujete ništa više od sopstvenih mogućnosti. Ponekad je potrebno ne ispuniti sva obećanja, ako ste shvatili da su ona zaista neostvariva. Bolje je ublažiti razočaranje, nego pokušati da ga ne izazovete.


Tek tada ćete shvatiti kako sreća dolazi spontano. Ne zato što je nosite na licu i pokazujete sliku idealne porodice, obroka, poklona... već zato što to zaista osećate. Ako dozvolite sebi i drugima da budu ranjivi, upoznaćete neke nove aspekte koji vam ranije nisu bili vidljivi i nastavićete da produbljujete svoje odnose.

Zato ne upadajte u zamku sreće koja ima rok trajanja od dva dana, već je gradite postepeno. To je jedino moguće.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti



Glas javnosti/A03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR