Glas Javnosti

НАКОН ГУБИТКА СИНА ОВА ГЛУМИЦА ЈЕ ТРАГИЧНО ОКОНЧАЛА ЖИВОТ; А У СВОЈЕ ВРЕМЕ ПЛЕНИЛА ЈЕ ЛЕПОТОМ И ТАЛЕНТОМ

Život
Autor: Глас јавности/ Дневно.рс/ Бета/ од 23.09.2018.

Француска глумица аустријског порекла Роми Шнајдер данас би напунила 80 година, а и даље фасцинира свет уметности разним филмовима и књигама које су њој посвећене.

Роми Шнајдер, рођена у Бечу 23. септембра 1938. године као Роземари Магдалена Албах-Рети, прославила се у трилогији “Сиси” у којој је као 16-годишња глумица играла Елизабету Баварску, младу супругу аустроугарског цара Франца Јозефа.

У Француској је овог лета почео да се приказује филм “Три дана у Киберону” (Троис јоурс а Qуиберон) редитељке Елмили Атеф, посвећен глумици. Филм је приказан на филмском фестивалу у Берлину.

Писац Бернар Паскуито у априлу је објавио књигу “Последњи живот Роми Шњадер” (Ла Дерниере вие де Ромy Сцхнеидер) у којем наводи да је глумица очаравала својом лепотом, светлошћу, изузетним талентом за глуму, гласом, шармом али и приватним животом.

Немачка списатељица Алис Швајцер која је написала биографију о глумици 1998. године често је била гост на француским телевизијама наводећи да је Роми Шнајдер имала велику страст према глуми а истовремено и компликован однос с родном Аустријом која је лоше прихватила да се глумица пресели у Париз и тамо оствари каријеру.

Глумица је у Француској била веома популарна ’70-тих година. Била је у вези са славним Аленом Делоном који ју је довео у Француску.

Роми Шнајдер, која је патила од депресије после изненадне смрти сина Давида 1981. године, извршила је самоубиство годину дана касније. Сахрањена је на гробљу у близини Париза.

У Француској је често пореде са Мерилин Монро, оцењујући да је попут ње имала “продуховљену и тужну лепоту”.

 

Глас јавности/ Дневно.рс/ Бета/ од 23.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR