Glas Javnosti

NE MORAMO SE UVEK OKRENUTI HEMIJSKIM LEKOVIMA VEĆ I PRIRODI: Kućni lekovi koji provereno deluju

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Mnogo je saveta i preporuka za prvu pomoć kada vas muče glavobolja, nesanica, problemi sa varenjem, ali izdvojili smo najbolje preporuke koje su odobrili stručnjaci za neke uobičajene situacije.

Artritis


Snažan antioksidans koji se nalazi u zelenom čaju pod nazivom epigalokatehin-3-galat može da pomogne u zaustavljanju bolova i upale u zglobovima koji su simptom reumatoidnog artritisa. A ako govorimo o osteoartritisu, supstanca u ljutim papričicama može učiniti da se osećate bolje i da odagna tegobe.

Pokušajte da nanesete kremu sa kapsaicinom četiri puta dnevno na bolne zglobove.

Ujed insekta


Za uobičajeni svrab, najbolja je ovsena kaša.

- Koloidna ovsena kaša ima dugu istoriju i podjednako čvrstu biološku osnovu za svoje antiinflamatorne efekte i efekte protiv svraba - kaže dermatolog Adam Fridman.

Ako ste već raščešali ujed, sprečite infekciju manuka medom.

- To je odličan osmotski agens, što znači da uvlači vodu u ranu i odličan je antibakterijski agens - kaže dr Fridman ističući da će hidratacija pomoći da se koža ohladi.

Prehlada


- Pileća supa se pokazala kao izuzetno korisna i nema lekara koji je neće preporučiti kod prehlade - kaže dr Len Horovitz.

Pileća supa je zapravo jedan od najboljih kućnih lekova koji ima antiinflamatorna svojstva i garantovano olakšava simptome infekcija gornjih disajnih puteva.

Istraživači su otkrili da pileća supa dovodi u red bela krvna zrnca.

Kašalj


Med se pokazao kao efikasniji od pastila i sirupa za kašalj.

Istraživači su davali pola kašičice meda deci uzrasta od dve do pet godina, kašičicu deci od šest do 11 i dve kašičice za decu od 12 do 18 godina.

Loša probava


Vlakna su najbolje rešenje za zatvor, a od svih dokazanih načina da povećate unos vlakana, laneno seme je najbolji kućni lek.


- Mleveno laneno seme je savršeno za ublažavanje opstipacije - kaže dr Vil Bulsievic, piše RTS.

Ovaj efikasan lek za zatvor je odličan izvor i nerastvorljivih i rastvorljivih vlakana, koja deluju na različite načine, kao i biljnih omega-3 masnih kiselina za koje se zna da pomažu u lakšem varenju hrane.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR