Glas Javnosti

UŽASAN ŽIVOT U GETU: Građani Leposavića na protestu sa žutom trakom oko ruke (VIDEO, FOTO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Nekoliko građana Leposavića na današnjem protestu u tom mestu stavilo je na ruku žutu traku sa Davidovom zvezdom, koja je simbol stradanja Jevreja u Drugom svetskom ratu i život u getu.

Kako kažu, želeli su da na taj način ukažu na stradanje Srba na Kosovu. Oni su sedeli tik uz pojačanu bodljikavu žicu, da bi se zatim povukli u masu ljudi.

Žute trake su takođe na bodljikavu žicu kojom su pripadnici Kfora zaštitili prostor oko zgrade opštine.

Građani Leposavića i danas mirno protestuju i zahtevaju da se oslobode građani severa Kosova koji su u ponedeljak uhapšeni u Zvečanu, ali i da albanski gradonačelnici i specijalci Kosovske policije napuste zgrade opština na severu Kosova. Veliki broj građana je okupljen ispred zgrade opštine.

Pripadnici Kfora obezbeđuju zgradu opštine u Leposaviću, a jutros oko 5 sati dodatno su obezbedili prostor bodljikavom žicom. Iza vojnika Kfora se i dalje nalaze okloplopna vozila specijalnih jedinica Kosovske policije.

Kfor je danas dozvolio direktoru Centra za socijalni rad Gradimir Nastić da izveze službeni automobil koji je bio bukvalno zarobljen u krugu gde se nalaze vojnici Kfora, dodatno opasani bodljikavom žicom.

Automobil dačija daster se nakon radnog vremena parkira u krugu opštine i koristi se za potrebe socijalnih usluga, a tu je ostao zarobljen nakon što su počeli protesti.

Pošto su otvorili kapiju vojnici Kfora su i pomogli da se automobil izveze, dobili su aplauz okupljenih građana.


Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR