Glas Javnosti

USPEH I U SRBIJI I U SVETU: Više od 250.000 ljudi u Srbiji pogledalo nastavak Avatara

Vesti
Autor: Glas javnosti

Za nešto više od mesec dana prikazivanja, ostavrenje Džejmsa Kamerona "Avatar: Put vode", na koje se čekalo 13 godina, do sada je u bioskopima u Srbiji pogledalo 250.000 gledalaca, dok je svoju poziciju stranog filma sa najvećom zaradom već uveliko pozicioniralo u istoriji srpskih bioskopa, zaradivši preko 190 miliona dinara.

Kako se podseća u saopštenju MegaCom Film (MCF), pre dva dana objavljene su nominacije za nagradu Oskar, a filmskom 3D spektaklu „Avatar: Put vode“ dodeljene su četiri nominacije, od kojih i ona u kategoriji Za najbolji film godine.

Da Kameronovo ostvarenje kontinuirano intrigira kako svetsku, tako i domaću javnost, a da se na drugi deo filma sa nestrpljenjem čekalo i u Srbiji, govori i značajan broj gledalaca. Za nešto više od mesec dana, nakon što je i održana svečana premijera u Beogradu, film je pogledalo 250.000 gledalaca, piše N1.


Poslednjih dana mnogo se govorilo o samom filmu, kao i o tome da je u svetu već premašio zaradu od dve milijarde dolara, postavši tako šesti film sa najvećom zaradom svih vremena, kao i to da je Džejms Kameron ušao u istoriju kao jedini reditelj čija su tri filma zaradila više od dve milijarde dolara na svetskim blagajnama („Avatar“ i „Titanik“).

Početkom januara, nakon tri nedelje prikazivanja u Srbiji „Avatar: Put vode“ je zvanično postao strani film sa najvećom zaradom u istoriji srpskih bioskopa, a do danas je ostvario ukupnu zaradu od preko 190 miliona dinara.

Kada se 2009. godine pojavio na velikom platnu kao pionirsko 3D naučno-fantastično delo, Avatar je impresionirao gledaoce i vrtoglavom brzinom stekao veliki broj poštovalaca. Kako „Avatar: Put vode“ ispunjava očekivanja autora kada je o samom uspehu filma reč, producenti su za 2024. i 2026. godinu najavili filmove Avatar 3, odnosno Avatar 4.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR