Glas Javnosti

ŠUŠKAJU PARE: Bioskopska zarada nastavka Avatara premašila dve milijarde dolara

Zabava
Autor: Glas javnosti

"Avatar 2: Put vode" uspešno puni bioskope u Severnoj Americi i već je ušao u uski krug filmova koji su u svetu premašili zaradu od dve milijarde dolara, preliminarni su podaci specijalizovane kompanije Exhibitor Relations, objavljeni u nedelju.

Sa 19,7 miliona dolara prihoda tokom ovog vikenda (od petka do nedelje) u SAD i Kanadi, u poređenju sa 31 milionom, koliko je zaradio prošlog vikenda, film Džejmsa Kamerona dominira na lestvici najuspešnijih već šestu nedelju zaredom.

Film je u Severnoj Americi zaradio gotovo 598 miliona dolara, a u ostatku sveta 1,43 milijarde, premašivši simboličnu granicu od 2 milijarde dolara, prenosi N1.


U istoriji filma, dosad je takvu zaradu požnjelo samo šest filmova, među kojima su tri filmska ostvarenja ovog uspešnog kanadskog reditelja („Avatar“, „Avatar 2“ i „Titanik“).

Dugo iščekivani nastavak naučno-fantastičnog blokbastera iz 2009. smešten je više od decenije nakon događaja iz prvog filma i odvija se pod vodom.

Petog vikenda prikazivanja u u bioskopima, „Mačak u čizmama 2: Poslednja želja“ zauzeo je drugo mesto sa zarađenih 11,5 miliona dolara. U ovom filmu mačak, koji se prvi put pojavio u drugom izdanju Šreka, a zatim i u kasnija dva nastavka, kreće u epsku avanturu povratka svojih nekadašnjih života, jer ih je potrošio osam i ostao mu je samo jedan.

Na trećem mestu sa zarađenih 9,8 miliona dolara je triler „M3GAN“, priča o zastrašujućoj lutki, robotu programiranom da bude najbolji detetov prijatelj i najveći saveznik roditelja.


Film „Missing“ Nicka Džonsona i Vila Merika je na četvrtom mestu sa 9,3 miliona dolara, ispred „The Worst Neighbor in the World“ sa Tomom Henksom u glavnoj ulozi, koji je zaradio devet miliona dolara.

Na šestom mestu je „Mayday“ (5,3 miliona dolara), na sedmom „House Party“ (1,7 miliona), na osmom „Me When I’m Reincarnated as a Slime“ (milion i po dolara), na devetom „Black Panther: Wakanda Forever“ (1,4 miliona) i na desetom „The Whale“ (1,3 miliona).

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR