Glas Javnosti

ZADATI PROBLEMI REŠAVAJU SE BRŽE: Veštačka inteligencija zaposlene čini produktivnijim

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Rezultati nedavnog istraživanja Harvardske škole biznisa pokazali su kako, uz jasne instrukcije, ljudi koji koriste Chat GPT, popularizovan kao proizvod baziran na veštačkoj inteligenciji, zadate probleme rešavaju 25% brže.

S druge strane, procenat primenjivih rešenja kod onih koji su koristili Chat GPT bio je 60% u odnosu na ljude koji su radili bez pomoći ovog alata, a koji kvalitetna rešenja isporučuju u 80% slučajeva, podsetio je Nebojša Bjelotomić, direktor Inicijative Digitalna Srbija, na panelu "Moć veštačke inteligencije i podataka", održanom na konferenciji CEO Summit.
Time se nametnulo i pitanje šta jedan poslodavac može da uradi brže i bolje koristeći AI alate koji su dostupni.
- Na dnevnom nivou veštačka inteligencija može da nas učini produktivnijim. Kada vidimo da se nešto ponavlja, kada vidimo sastanke koje održavamo ili razmenu velike količine mejlova, treba da razmislimo o tome kako možemo to da automatizujemo i da se umesto repetativnim radnjama bavimo kreativnim delom posla koji zahteva određen nivo ekspertize samih ljudi. To je ono što je najdragocenije - rekao je Aleksandar Grašić, osnivač edukativne platforme "Outliers".


Glas javnosti/ P02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR