Glas Javnosti

TEROR NAD SRBIMA: Puštena dvojica privedenih, dvojici određeno zadržavanje od 48 sati (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Na severu Kosova Metohije noć je protekla mirno. Snage Kfora bile su oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu, u prostorijama opštine pripadnici tzv. kosovske policije, a građani su se uglavnom razišli.

Od četvorice uhapšenih Srba, dvojica su i dalje u policiji i prebačeni su u južni deo Mitrovice. Iz bolnice su potvrdili da ima najmanje 50 povređenih Srba, dok je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao da je povređen 41 pripadnik Kfora.


Građani, njih oko stotinak su se okupili ispred zgrade opštine u Zvečanu sa istim zahtevima, da se novoizabranim gradonacelnicima onemogući ulaz u zgradu opštine, da se specijalne jedinice kosovske policije povuku sa severa, a da kontrolu nad objektima preuzme KFOR.

Pripadnici Kfora su i ovog jutra raspoređeni ispred zgrade opštine, s tim da su kordon pomerili nekih pedesetak metara od opštinske zgrade, u kojoj se i dalje nalaze pripadnici specijalnih jedinica Kosovskepolicije.

Takozvani gradonačelnici Zvečana i Zubinog Potoka najavili su da danas neće ulaziti u zgrade opština.


Tokom jučerašnjeg sukoba između pripadnika KFOR-a i lokalnih Srba u Zvečanu uhapšeni su Radoš Petrović iz Mitrovice i Dušan Obrenović iz Zvečana.

Advokat privedenog Petrovića Dejan A. Vasić potvrdio je da se njegov branjenik nalazi u Policijskoj stanici u Južnoj Mitrovici i da je sinoć ispitan.

Kako je rekao advokat, uhapšeni je ispričao da su ga pripadnici KFOR-a vukli dok je sedeo na asfaltu zajedno sa ostalim demonstrantima.

"U tom metežu je zgažen čizmom od strane vojnika, a kad su bačeni suzavac i šok bombe kosovska policija ga je izvukla i praktično zaštitila od nekih težih posledica“, rekao je Vasić.

Petroviću je određen pritvor od 48 sati, ali se još uvek ne zna koje mu se krivično delo stavlja na teret.

Vasić je rekao da je sinoć video i uhapšenog Obrenovića, ali da sa njim nije uspeo da razgovara.

- Dvojica Srba koji su privedeni tokom jučerašnjih sukoba sa tzv. kosovskom policijom i KFOR-om u Zvečanu, pušteni su na slobodu, a dvojici je određeno zadržavanje od 48 sati, rekao je advokat Dejan Vasić.

Petroviću je određen pritvor od 48 sati, ali se još uvek ne zna koje mu se krivično delo stavlja na teret.

Glas javnosti/Kosovo onlajn



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR