Glas Javnosti

U AMERICI PRIJAVLJENO PREKO 100.000 VIĐENJA NLO-A: Da li smo stvarno sami u svemiru?

Svet
Autor: Glas javnosti

Ispitivanjem podataka iz Nacionalnog centra za prijavu NLO-a između 2001. i 2020. godine otkriveno je 98.724 takvih svedočanstava

Istraživači koji su u potrazi za svedočanstvima o neidentifikovanim letećim objektima NLO u SAD navode da najviše potraga i uočavanja takvih objekata ima na zapadu zemlje.


Istražujući uticaj lokalnih ekoloških uslova na viđenja NLO-a, naučnici sa Univerziteta u Juti istražili su izveštaje o viđenjima ovih objekata u poslednjih nekoliko decenija.

Ispitivanjem podataka iz Nacionalnog centra za prijavu NLO-a između 2001. i 2020. godine otkriveno je 98.724 takvih svedočanstava.


Faktori poput oblačnosti, svetlosnog zagađenja i blizine avio-luka i vojnih postrojenja uzeti su u obzir za svako svedočanstvo.

Najviše promatranja i potraga za NLO-ima bilo je oko tajnog vojnog "Područja 51" u Nevadi, te u Rozvelu u Novom Meksiku i u Juti - ranč Skinvoker te oko poligona "Dagvej pruving groand".


Značajno manje viđenja zabeleženo je na jugoistoku SAD i u centralnom ravničarskom delu zemlje.

Studija, objavljena u časopisu "Sajentifik reports", "baca svetlo" na prostornu distribuciju svedočanstava o NLO-ima u SAD i njihovu korelaciju s lokalnim okruženjima.


Glas javnosti/U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR