Glas Javnosti

UZDRMAN VRH AMERIKE ZBOG NOVIH DOJAVA O NLO-IMA

Svet
Autor: Glas javnosti

Pravosudni obruč se steže oko Hantera Bajdena, sina predsednika SAD, ali i oko bivšeg predsednika Donalda Trampa. U Predstavničkom domu su saslušani američki piloti - koji tvrde da postoje vanzemaljci.

Sve je izgledalo kao da će Hanter Bajden, „bludni sin“ predsednika SAD Džoa Bajdena, nakon pet godina istraga i jedne optužnice, uspeti da izbegne suđenje zbog jednog od skandala u koje je umešan. Jer, krajem juna su njegovi advokati i državno tužilaštvo sklopili dogovor prema kojem će Hanter Bajden da prizna svoju krivicu i ispuni određene uslove da ne bi morao u zatvor.

No, sutkinja savezne države Delaver Merielen Norejka nije odobrila taj dil rekavši da „ne izdaje blanko-čekove“.

„Laptop iz pakla“

Hanter Bajden je optužen da 2017. i 2018. godine nije platio po 100.000 dolara na imer poreza, te da je u to vreme nabavio pištolj iako mu je to bilo zabranjeno kao zavisniku od droge. Uslovi koje je prema dilu sa državnim tužilaštvom morao da prihvati da bi izbegao zatvorsku kaznu glase: da ne konzumira drogu dve godine i da nikada više ne kupi vatreno oružje.

Veliku pažnju javnosti je zazvao i slučaj zaplenjenog laptop-računara Hantera Bajdena. On je taj računar odneo na opravku u jednu radnju u Delaveru. Tehničar je uspeo da spasi podatke sa čvrstog diska. Ali se vlasnik nikada nije vratio po računar.

Kada je vlasnik radnje Džon Pol Mekajsak pogledao spasene dokumente, postao je sumnjičav. Pored raznih kompromitujućih slika i video-snimaka, bila su tu nebrojena elektronska pisma i izvodi sa bankovnih računa.

Jedni pišu, drugi zataškavaju

U oktobru 2020, „Njujork post“ je objavio niz članaka o sadržaju nađenom u računaru. List navodi da su tu bila elektronska pisma koja je Hanter Bajden razmenjivao sa ukrajinskim i kineskim poslovnim partnerima. Iz njih se vidi da je on koristio poziciju svog oca dok je ovaj bio potpredsednik SAD (2009-2017) kako bi sklapao poslove vredne milione – u zemljama koje je njegov otac zvanično posećivao.

Drugi veliki mediji u SAD, npr. Njujork tajms ili Vašington post, objavili su pokoju vrlo rudimentarnu belešku o tome, pišući uglavnom o načinu na koji se došlo do računara. Tviter je sprečio svako deljenje članka sa podacima Njujork posta i čak blokirao nalog tog lista, da bi pod pritiskom javnosti dve nedelje kasnije povukao te mere. Fejsbuk je takođe cenzurisao napise o tome.

Nedavno je, međutim, Njujork tajms objavio članak u kojem se pominje da su podaci koji ukazuju na pomenutu utaju poreza nađeni baš na Hanterovom laptop-računaru. I Vašington post je angažovao stručnjake koji su iznašli da su elektronska pisma nađena u računaru – autentična. Stvari su se ponovo pokrenule – i ne stoje dobro po Hantera Bajdena.

Nova optužnica protiv Trampa

Bivši predsednik SAD Donald Tramp je dugo insistirao da se istraži afera sa Hanterovim računarom koji je nazvao „Laptop iz pakla“ („Laptop from Hell“). Doduše, i on je optužen za drugu vrstu prestupa, naime, za odnošenje tajnih vladinih dokumenata u svoju privatnu vilu na Floridi.

Tramp je, između ostalog, optužen i da je jedno od svojih radnika naredio da obriše video-snimke bezbednosnih kamera sa tog imanja, nakon što je tamo federalna policija FBI izvršila pretres.

Očekuje se da će protiv Trampa biti podignuta i optužnica zbog tvrdnji da je na predsedničkim izborima 2020. na kojima je bio kandidat, Džo Bajden pobedio zahvaljujući izbornoj prevari. Početak suđenja Trampu je zakazan za 20. maj 2024, kada će predizborna kampanja biti u punom jeku. A on će – baš kao i Džo Bajden – ponovo da se kandiduje za predsednika.

Optužnice, doduše, neće moći da spreče tu kandidaturu, a čak i ako bude proglašen krivim, moći će da položi predsedničku zakletvu.

Mrtvi vanzemaljci u laboratorijama Pentagona?

Kakvu će dotle ulogu u svemu tome imati vanzemaljci – još ne može da se sagleda. Ali, da oni postoje – to je ove nedelje izjavio Dejvid Gruš, bivši član tajne službe visokog ranga, i to na saslušanju pred Anketnim odborom Predstavničkog doma SAD.

On je tvrdio da su SAD već decenijama u posedu „letilica koje nisu ljudskog porekla“, nekih koje su oštećene i nekih koje su ostale „netaknute“, te da Pentagon pokušava da pronikne u njihovu tehnologiju kako bi stekao stratešku prednost „u odnosu na neprijatelje“.

Prema Grušovim rečima, ispitivani su i „leševi posada“ tih letelica. Zajedno sa njim su saslušani i Dejvid Frejvor i Rajan Grejvs, vojni piloti koji su svojevremeno za vreme vežbi na američkim nosačima aviona videli neidentifikovane abnormalne pojave (NAP).

Reči Dejvida Gruša su izazvale veliku pažnju zato što je on veoma ugledan službenik koji se smatra vrlo kredibilnim. I pored toga, nisu svi u Kongresu skloni da mu poveruju bez daljnjeg. Tako republikanska poslanica Virdžinija Foks, koja je učestvovala u saslušanju, i dalje ne vidi „kredibilne dokaze“ za tvrdnju da su pomenuti objekti vanzemaljskog porekla.


Gruš takve objekte, ni njihov sadržaj, nije video svojim očima. On je na saslušanju naglasio da njegov iskaz „počiva na informacijama koje su mu dale osobe sa dugogodišnjom visokom reputacijom“.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR