Glas Javnosti

Soroš uliva milione u Teksas u nadi da će promeniti političku ravnotežu

Svet
Autor: Glas javnosti

Milioni dolara za demokrate u Teksasu

Liberalni milijarder Džordž Soroš ne štedi sredstva u naporima da promeni politički pejzaž Teksasa, kako pokazuju nedavno objavljene evidencije o finansiranju državnih kampanja. Soroš je tokom prošle godine donirao preko 3 miliona dolara najmanje pet levičarskih grupa u državi Lone Star, s ciljem unapređenja infrastrukture i podrške demokratskim inicijativama u pretežno republikanskom okruženju.


Jedna od ključnih organizacija koja je profitirala od Soroševih donacija je Teksaška većina PAC, misteriozna grupa koja je stekla pažnju između redova političke scene. Prema izveštaju The Tekas Tribune-a, bivši radnici iz neuspele gubernatorske kampanje demokrata Beto ORurka vode ovu grupu, koja je prošle godine prikupila gotovo 2,25 miliona dolara.

Soroš, putem svoje organizacije Demokratija PAC II, pružio je značajan doprinos Teksaškoj većini PAC, sa 850.000 dolara u obliku doprinosa, dok je lično donirao dodatnih 1,4 miliona dolara. Ukupno, Soroševa podrška ovom PAC-u iznosi 2,25 miliona dolara.


Majra Flores, bivša republikanska kongresmenka, izražava zabrinutost zbog Soroševog angažovanja i veruje da je cilj povećati izlaznost demokrata među Hispanoamerikancima u 2024. godini. Flores ističe da Soroš želi sprečiti republikanske lidere meksičkog porekla, poput nje, da pobede druge Hispanoamerikance koji tradicionalno podržavaju demokrate.

Nedavno objavljena evidencija o finansiranju kampanje otkriva da je Soroš donirao i drugim organizacijama. CTKS Votes je primio najmanje 300.000 dolara, dok su Teksaški Organizing Project, Demokratski odbor za demokratske akcije okruga Dalas i grupa First Tuesday takođe profitirali od Soroševih donacija.

I dok Soroš ostaje tajanstven u vezi sa svojim motivima, njegovo ulaganje u Teksas ostavlja traga na političkom terenu, dok se demokrate nadaju preokretu u državi koja je decenijama bila republikansko uporište

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR