Glas Javnosti

Стевановић: Скок у броју оболелих је последица неодговорности

Vesti
Autor: n1info.com

Директор Инфективне клинике Горан Стевановић рекао је да су сви новооткривени случајеви лакше до умерене клиничке слике и нису животно угрожени, а једино пацијент у Клиничком центру Војводине има озбиљнију клиничку слику.

Овакав скок у броју оболелих је последица наше неодговорности према околини и потичу из једног извора комуникације у уском простору, рекао је Стевановић за РТС.

"Ако имају било какве знаке респираторне инфекције не треба да иду на посао у зону малог броја људи, а посебно ако су дошли из подручја где је ковид 19", рекао је Стевановић.

Он је апеловао на грађане да поштују апеле надлежних. "Ако сте прехлађени, кијате, немојте ићи на састанке и скупове, немојте правити журке", истакао је Стевановић.

Према његовим речима, неће бити изненађење да имамо већи број оболелих и то углавном из тог једног извора.

"Десило се да се организује један скуп и да је једна особа била заражена и у овом тренутку имамо велики број заражених", казао је.

Укупно 12 људи позитивно је на коронавирус у Србији, најновији су подаци Министарства здравља објављени на сајту цовид19.рс. До јуче је било регистровано пет оболелих особа особа

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR