Glas Javnosti

STRAŠNO NASILJE NAD SRBIMA: Uhapšen Srećko Sofronijević zbog „rušenja ustavnog poretka Kosova“

Vesti
Autor: Glas javnosti

Zamenik komandira tzv. kosovske policije Veton Eljšani potvrdio je da je uhapšen Srećko Sofronijević iz Zvečana, a sumnjiči se, kako navodi, za „rušenje ustavnog poretka Kosova“.

Eljšani je dodao da je Sofronijević prebačen u policijsku stanicu Južne Mitrovice.

„Prebačen je u stanicu Jug gde se istražuje i ispituje. Nakon toga ćemo videti šta dalje“, kazao je Eljšani.

Kako prenosi Bota sot, Sofronijević je bio na poternici tzv. kosovske policije zbog učestvovanja u sukobima tokom akcija tzv. kosovske policije u sprečavanju krijumčarenja robe, i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Srećko Sofronijević iz Zvečana upucan je 13. oktobra 2021. godne od strane pripadnika specijalne kosovske policije, i on je tada, u teškom stanju primljen u KBC Kosovska Mitrovica.


(Foto: Privatna arhiva)

On je operisan  i izvađen mu je metak, a oporavak je nastavio u Beogradu, u Urgentnom centru.

Sofronijević je tada rekao da se nada da se tako nešto neće ponoviti nijednom Srbinu.


„Želim posebno da zahvalim mojoj braći sa severa koja su uz mene sve vreme i koja mi pomažu da prebrodim ovu muku. Daj Bože da se ovo nijednom Srbinu više ne desi, ne daj Bože deci, jer kada su upali kod nas nisu mislili ni na decu ni na stare, ni na mlade.
 

(Foto: Privatna arhiva)

Želim da moji sin i ćerka, Savo i Ana mogu normalno, kao i sva druga deca da se igraju sa vršnjacima kada izađu iz kuće, a ne da strahuju od metka. Mi smo nažalost na takav život navikli, ali naša deca nisu - da naši ljudi žive bezbedni, gde god da su i južno i severno od Ibra. Živela Srbija", istakao je tada Sofronijević.


Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR