Glas Javnosti

SOROŠOIDI U NAPADU NA „SRPSKU ATINU“

Vesti
Autor: Glas javnosti

Kako nezvanično saznajemo, najprominentniji eksponet američkog milijardera mađarskog porekla i lidera neoliberalnog kolonijalizma Džordža Soroša, penzionisani univerzitetski profesor Tibor Varadi je započeo sa intenzivnim lobiranjima unutar područnog ogranka SANU u Novom Sadu, kako bi na Soroševu stranu privukao što veći broj akademika, u kontekstu predstojećih izbora u SANU.

Kako već dugi niz godina deluje „iz senke“ i prikriveno, Varadi je i u ovom poslu isturio svog poverljivog saradnika, takođe dugogodišnjeg Soroševog plaćenika, inače dokazanog mađarskog ekstremistu  i dopisnog člana SANU Alpara Lošonca. Kao drugorangiranog Soroševog agenta za njegov izbor u članstvo u SANU 2018. godine je lobirao i lično Sorošev sin Aleksandar koji je jula iste godine boravio u Srbiji.


Kao mlađi i agilniji od Varadija, Lošonc se već rastrčao u lobiranje po akademskim krugovima u Novom Sadu, gde mu ipak otežavajuću okolnost predstavlja to što je u ovom gradu prepoznat kao istaknuti mađarski ekstremista, povezan sa najradikalnijim ekstremističkim krugovima u Mađarskoj, koji su zbog svog radikalnog delovanja na radaru tamošnje policije. O njegovim stavovima dosta govori i porodično poreklo, s obzirom da mu je otac Nandor bio pripadnik mađarskih okupacionih snaga u Drugom svetskom ratu.

Takođe, Lošonc je u akademskim krugovima u Srbiji čuven i po nepotizmu, pošto je svog sina Marka ubacio u Naučno veće Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, gde je njegov tata član Upravnog odbora. Poput oca i dede i Mark je mađarski ekstremista o čemu svedoči i tuča koju je 2010. godine izazvao na nacionalnoj osnovi u Temerinu, a u kojoj je izvukao deblji kraj. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR