Glas Javnosti

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI: Dolaskom Vladimira Kostića SANU počela da se transformiše u rasadnik ANTI-SRPSKIH ideja i stavova!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Američki milijarder Džordž Soroš jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali mu je, verovatno zbog mađarskog porekla, naš region uvek privlačio posebnu pažnju, a samim tim i Srbija.

U skladu sa tim, Soroš je tokom prethodnih decenija instalirao svoje eksponente u sve značajnije institucije u našoj zemlji, uključujući i Srpsku akademiju nauka i umetnosti (SANU), koja okuplja najumnije ljude, usled čega uživa visoki ugled i kredibiletet u narodu, te svojim stavovima može u značajnoj meri da utiče na društvene i političke tokove.




Infiltracija „soroševskog virusa“ u tada potpuno zdravo telo SANU je otpočela u vreme kada su za to vladali krajnje povoljni uslovi, tokom 2003. godine, kada je Sorošev dugogodišnji verni i pouzdani saradnik Tibor Varadi izabran za redovnog člana te institucije.

Delujući tiho i prikriveno, poput zloćudne bolesti, Varadi je postepeno širio svoj maligni uticaj, a prve značajne rezultate na razaranju SANU je postigao 2015. godine, kada je za njenog predsednika izabran Vladimir Kostić.



Iako je Varadi dovođenjem Kostića na čelo SANU sa jedne strane postigao svoj cilj, te je ova institucija počela da se transformiše u rasadnik anti-srpskih ideja i stavova, sa druge je došlo do pada njenog ugleda i kredibiliteta, s obzirom na to da Kostić nije bio u stanju da obuzda svoje megalomanske prohteve, te je odmah pribegao brojnim zloupotrebama i mahinacijama u cilju ličnog bogaćenja.

Usled navedenog, Varadi je zaključio da je vreme da ukloni kompromitovanog Kostića sa te funkcije, kako bi ga zamenio nekim od „primerenijih“ akademika iz bolesnog tkiva, na čijem je formiranju radio tokom poslednjih dvadeset godina, ali to mu ovoga puta neće ići tako lako, jer je bolest prepoznata, odnosno njegovi i Soroševi planovi su uočeni od strane ogromne većine poštenih, čestitih i rodoljubivih akademika, koji će to na predstojećim izborima za rukovodstvo SANU jasno i pokazati, nakon čega će doći do ozdravljenja ove institucije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od aleks u 10.02.2023 17:16:14 h
     0 
Vi toliko lažete da verivatno počinjete i da verujete u svoje laži.